Nyt

Forældrene til den 23-årige franske Axelle Dorier, som i juli 2020 blev kørt over og slæbt 800 meter under bilen, indtil hun døde, fortæller, at et mindretal af befolkningen opfører sig som barbarer, og de ødelægger nationen.

Anholdelserne kom efter kort tid, men morderne Youcef Tebbal og Mohamed Yelloule står først nu for retten.

Ikke sigtet for drab

Drabets grufulde karakter udløste ikke kun nationale overskrifter, men førte også til omfattende protester og kampagner på sociale medier. Dengang erklærede forældrene, at de “ikke havde had” til morderne.

De to mænd er tiltalt for at have slæbt Axelle Dorier 800 meter efter bilen og kværnet hende ihjel, men ingen af ​​dem er sigtet for drab – og det oprører familien.

– Frikort for mord og voldtægt

Nu hvor retssagen endelig er på vej, fortæller Axelles forældre Pierre og Sophie om den uretfærdighed, de har oplevet:

– Når vi ser, hvad der skete med Axelle – eller Marin Sauvajon for den sags skyld – ser vi, at et barbarisk mindretal ødelægger vores nation – og de har et fripas for mord og voldtægt. Det er uforståeligt. Det er uudholdeligt.

Marin Sauvajon er en 17-årig dreng, der greb ind for at forsvare et ungt par, da de blev angrebet af en bande drenge for at have udvekslet et kys ved et busstoppested. Han blev slået depraveret og efterladt til at dø på gaden. Han overlevede, men er fortsat alvorligt handicappet.

ANNONSE

– Det er uforståeligt, at de ikke er blevet sigtet for drab

Retssagen mod Youcef Tebbal og hans fætter Mohamed Yelloulede løber fra 17. til 20. januar. Tebbal, chaufføren, er sigtet for forsætlig vold med døden til følge og påkørsel. Fætteren er tiltalt for ikke at have grebet ind for at hjælpe en person i fare. Chaufføren risikerer op til tyve års fængsel.

Axelles forældre siger, at de to mænd i betragtning af fakta burde sigtes for drab:

– De vidste godt, at Axelle blev slæbt med bilen. De kørte over hende bevidst og med vilje.

De to mænd flygtede fra stedet, men meldte sig selv tre timer senere:

– De flygtede, da de fik at vide, at politiet var blevet underrettet. Det de gjorde er monstrøst. De er barbarer, Axelles liv var ligegyldigt for dem. Vi forventer, at chaufføren får den strengeste straf, men passageren er lige så ansvarlig. De havde ingen ret til at dræbe.

Fejrede sin 23 års fødselsdag

Axelle fejrede sin 23-års fødselsdag i en park i Lyon. Omkring tyve mennesker var til stede inklusive hendes brødre.

Det startede med, at Axelles venner ringede til politiet, efter at Tebbal kørte over hunden til en af dem. Kort efter fik politiet endnu en anmeldelse om “en bilist, der bevidst kørte på en ung kvinde og slæbte hende med sig”.

En række øjenvidner beskriver, hvordan Axelle blev ramt af Tebbal, og at chaufføren accelererede, mens han trak hende efter sig. Hun blev slæbt 800 meter og fik revet armen af.

Hendes bror fandt hende

Axelles bror var den første, der fandt det voldsramte lig.

– Jeg så et stort blodspor og begyndte at forstå, hvad der var sket, men jeg nægtede at tro på det. Jo længere jeg gik, jo mere blod var der.

– Jeg ville ikke tro det. Efter cirka 400 meter så jeg en masse blod, hår og en del af min søsters kjole. Så faldt jeg sammen. Jeg kunne ikke bevæge mig. Min ven Ilan kom et par sekunder bagud og sagde til mig at fortsætte, vi skulle finde Axelle, vi skulle hjælpe hende. Vi løb langs sporene af min søsters lig. Som jeg husker det, var jeg den første, der kom frem. Jeg krøb sammen og indså, at hun var død. Efter det blev det sløret. Jeg ved, jeg skreg. Jeg ringede til politiet, men var fuldstændig forvirret, ude af stand til at gøre mig forståelig. Jeg satte mig på fortovet, ikke langt fra min søsters krop.

– Opdagede kroppen i bakspejlet

Tebbals advokat hævder, at han bestemt ikke havde set Axelle, da han kørte over hende. Han havde opdaget liget ved at kigge i bakspejlet og indså så, at han havde ramt nogen. Men bilen var ustabil, og han standsede 807 meter fra stedet. Han var ikke steget ud af bilen, men et overvågningskamera optog bilen kørende ind og ud af kameravinklen to gange. Da den kørte videre, registrerede den noget, der kunne være et lig. Tebbal havde blodpletter på sin skjorte.

– Han skal have løsnet liget fra under bilen, oplyser anklagemyndigheden.

Tebbals far vidnede i retten:

– Youcef stoppede efter 800 meter, og så opdagede han et lig. Han frøs i et par sekunder, før han løb væk for at redde sit eget skind. Han mente ikke noget ondt, men han var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Han måtte vælge mellem at flygte eller dø, da tyve mennesker var klar til at dræbe ham.

– Psykisk ødelagt

Gabriel Versini-Bullara, Dorier-familiens advokat, beskriver familien som “psykologisk ødelagt”:

– I vores samfund bliver angsten skubbet til sit klimaks. Det er på tide, at de “velmenende” åbner øjnene: Det franske samfund er blevet barbarisk.

ANNONSE