Nyt

Regissøren Nikeisha Andersson sad i en taxa på vej hjem til sin kvindelige kæreste i Stockholm natten til torsdag, da chaufføren pludselig stoppede. Taxichaufføren truede hende og sagde, at “sådan nogen som hende burde dø”. Derefter smed han hende ud af bilen. Dette rapporterer avisen Expressen.

Årsagen mener Andersson må have været, at hun sagde, at hun “elsker kvinder” under turen i en telefonsamtale. “Han rev mig ud af bilen”, siger hun. Andersson har nu anmeldt hændelsen til politiet.

Nikeisha Andersson (30) havde bestilt en taxa via app-taxiselskabet Bolt på vej hjem efter at have mødt nogle venner i Stockholm.

Hun talte i telefon med sin kæreste under taxituren. “Vi talte om Pride og homoseksuelle ting, og før jeg vidste af det, stoppede denne chauffør på Centralbron, vendte sig om og sagde: ‘Du er haram, du skal ud af min bil’. Så steg han ud af bilen, åbnede døren og trak mig ud af bilen og råbte, at jeg skulle vaske munden, at jeg var umoralsk, klam”, siger hun og fortsætter: “Det var meget ubehageligt. Jeg er i chok”. Hun var heldig at være i direkte kontakt med nogen i telefonen.

ANNONSE

Det var først, da Nikeisha Andersson blev smidt ud af bilen, at den første choktilstand aftog. “Da jeg indså, at han mente alvor … skete alt så hurtigt, at han rev mig ud af bilen. Men jeg blev bange, han kiggede sig omkring, han vidste, hvad han gjorde, og ville ikke have, at nogen skulle se det. Han begyndte at gå imod mig og gav mig et skub. Jeg tænkte, at nu vil jeg enten blive voldtaget eller slået i stykker”.

Først efter at Andersson sagde, at hun ville anmelde chaufføren, satte han sig tilbage i bilen. “Jeg var helt alene, og jeg havde bare held til at have nogen i telefonen, som vil være mit hovedvidne”.

Nikeisha Andersson siger, at hun ikke vil bruge Bolt-firmaet i et stykke tid.

nikeishaanderssonofficial
Igår vid midnatt pratade jag i telefonen om HBTQ saker och sa att jag älskade tjejer till den jag pratade med i telefonen. Innan jag visste ordet av det, stannar @bolt_swedenchaffören bilen och vänder sig om och han säger att jag är HARAM och sånna som mig borde dö, han kliver sen ut ur bilen och sliter ut mig, knuffar mig och säger att jag ska tvätta min mun, att jag är omoralisk, äcklig med mera… jag vill med detta uppmana folk att vara försiktiga och även upplysa en fantastisk app som jag fick rekommenderat till tjejer som känner sig otrygga av manliga chaufförer: appen TAXI MAMMI. Sen vill jag även tillägga ett stort tack till alla som skickat kärlek. Jag kommer fortfarande att fortsätta vara mig själv å älska män och kvinnor. INGEN ska bestämma vem man ska få tycka om KOM IHÅG DET!❤️❤️❤️ kärlek och Happy Pride till alla ☺️❤️

Expressen har været i kontakt med Bolt, som siger, at de er bekendt med hændelsen og har været i kontakt med Nikeisha Andersson. “Bolt er stærkt imod alle former for diskrimination, herunder imod LGBT+-personer, og vi er kede af og beklager, hvad der er sket”, siger Bolts Sverige-direktør for taxidrift, Lina Dahlander, i en e-mail til Expressen. Chaufføren har ifølge selskabet fået forbud mod at bruge Bolts taxi-app.

Politiet i Stockholm bekræfter, at de efterforsker hændelsen som et mistænkt tilfælde af overgreb.

ANNONSE