Nyt

De nærmere omstændigheder omkring mandagens angreb på et julemarked i Berlin, er endnu ikke helt fastlagt, men der begynder at tegne sig et billede. En polsk indregistreret lastbil med to personer ombord, har altså pløjet sig igennem en menneskemængde på et julemarked. 12 mennesker er dræbt og cirka 48 er sårede – nogle af dem alvorligt. Det tyske politi udtaler, at de efterforsker angrebet som et terrorangreb.

To personer befandt sig i lastbilens førerhus, der kom fra Italien lastet med 25tons stålrammer. Den ene er død, og det er ikke afklaret, hvordan han døde – nogen siger, at han er skudt, andre at han døde som følge af det, som skete med køretøjet. Den anden person blev pågrebet efter en kort flugt. Sidstnævnte er ikke den retmæssige chauffør, som i følge oplysninger fra den polske vognmand sandsynligvis er kapret.  Det er en nærliggende tanke, at den døde passager var den oprindelige lastbilchauffør, men heller ikke dette er endeligt bekræftet. Politiet skal have udtalt, at den døde passager er polak, så det virker overvejende sandsynligt.

Die Welt skrev på et tidspunkt, at den pågrebne chauffør var tjetjener, men siger nu, at det i følge ikke-bekræftede oplysninger drejer sig om en pakistaner, som angivelig kom til Tyskland som «flygtning». Fra sikkerhetskredse har Deutsche Presse-Agentur (DPA) i følge Bild fået at vide, at det også kan være en afghaner, men at identificeringsarbejdet er vanskeligt. Süddeutsche Zeitung citerer Berliner-avisen Tagesspiel for, at at vedkommende skulle være kendt af politiet på grund av mindre kriminelle forhold.

ANNONSE

Politiet vil endnu ikke sige noget officielt om den pågrebne, heller ikke om baggrunden, men sagen efterforskes nu som et terrorangreb.

 

Die Welt – Bild

ANNONSE

2 svar til “Den arresterede chauffør skal være pakistaner”

  1. The Lying Press siger:

    Kunne nogen da være i tvivl om at den massemorderiske terrorist ville vise sig at være en af de landsforræderiske politikeres elskede MUSLIMSKE asylansøgere?

  2. The Lying Press siger:

    Alle de store danske mainstream medier fortier kollektivt at der er tale om en MUSLIMSK terrorist (migrant fra Pakistan). Prøv en gang at gemmemsøge LØGNEPRESSENS forsideartikler for ordene “muslim” og “islam”. Man finder overhovedet ikke ordene nævnt !

Mest læst

Dumhedens triumf