Nyt

En gruppe på mere end hundrede tyske landmænd, der demonstrerede med traktorer, forhindrede torsdag aften en ferierende klima- og økonomiminister Robert Habeck i at stå af en færge i Tyskland.

Færgen var på vej fra øen Hooge, og havde lagt til kaj i Schlüttsiel på Slesvig-Holstens vestkyst, ikke langt fra grænsen til Danmark. Da den første lastbil var på vej ned ad rampen til fastlandet, forhindrede både traktorerne og menneskemængden chaufføren i at fortsætte.

Videooptagelser af begivenhederne udgivet af Nius, viser, at politiet på stedet forsøgte at forhandle med landmændene, så køretøjer og passagerer kunne komme videre, men forgæves.

Optagelserne kan ses efter ca. syv minutter inde i denne video:

Da den første lastbil senere var bakket, begyndte dele af menneskemængden at bevæge sig fremad på rampen, politiet der var til stede med i alt tredive betjente, forsøgte at holde dem tilbage – også ved hjælp af peberspray.

ANNONSE

Kaptajnen på færgen valgte så i samråd med politiet at forlade kajen og vende tilbage til Hooge, så demonstranterne ikke kunne komme ombord på færgen, hvor ministeren var.

– Havde jeg forladt kajen et minut senere, var pøblen kommet om bord, siger færgeselskabets direktør Axel Meynköhn til Frankfurter Allgemeine.

Ingen kom til skade ved hændelsen, men anklagemyndigheden i Flensborg har åbnet en efterforskning af tvang, manglende overholdelse af politiets påbud og forstyrrelse af den offentlige ro og orden, skriver den tyske avis, der også kan oplyse, at Habeck senere nåede frem til fastlandet på en særlig færge klokken halv fire om morgenen.

En talsmand for Habeck siger ;

desværre tillod sikkerhedssituationen ikke en samtale med alle landmændene, og tilbuddet fra minister Habeck om samtaler med nogle landmænd blev desværre ikke accepteret.

Selv siger Habeck ;

det, der giver mig tanker, ja endda tristhed, er, at atmosfæren i landet er så ophedet.

Landmændenes protester, der skyldes regeringens planlagte afgiftsstigninger på diesel og maskiner, har siden den 18. december stået på dagligt i Tyskland.

Indtil videre er der ikke meldt om alvorlige forstyrrelser, men tyske politikere reagerer kraftigt på det, der skete ved færgeterminalen torsdag, og omtaler situationen som truende. Udenrigsminister Annalena Baerbock og indenrigsminister Nancy Faeser kommenterer, at en demokratisk grænse er blevet overskredet, og at det, der skete, ikke har noget at gøre med fredelig protest.

Den hollandske kommentator Eva Vlaardingerbroek frygter, at medierne vil bruge hændelsen i Schlüttsiel til at fremstille tyske landmænd som ekstremister.

 

Køb “Dumhedens anatomi” af Olavus Norvegicus! Køb e-bogen her.

 

ANNONSE