Nyt

Skibet Iuventa, som den tyske NGO-organisation, Jugend Rettet, benytter i migranttrafikken mellem Libyen og Italien, er i nat blevet blokeret af den italienske kystvagt uden for Lampedusa og eskorteret til havnen på den lille ø lige ud for det afrikanske kontinent, skriver Corriere della Sera.

Baggrunden for blokaden, hvor flere patruljefartøjer deltog er, at Jugend Rettet er blandt de organisationer, som ikke har givet deres samtykke til de nye retningslinjer, som det italienske indenrigsministerium har udarbejdet for de NGO-er, som samler mennesker op på Middelhavet for at bringe dem til Italien. Et af kravene er, at der skal være italiensk politi ombord. Kun tre organisationer, ifølge ANSA blandt andre Save the Children, har samtykket, mens Læger uden Grænser, Proactiva Open Arms og Sea Watch ikke har gjort det.

Indenrigsminister Marco Minniti har i den forbindelse udtalt, at der vil blive iværksat tiltag mod de NGO-ere, som ikke samarbejder, og blokaden i nat kan utvivlsomt ses i sammenhæng med denne bekendtgørelse. Italien stikker simpelthen en kæp i hjulet på NGO´erne:

ANNONSE

Sjefen for den lokale maritime myndighed på Lampedusa, kaptajn Paolo Monaco, gik ombord på skibet, hvor han i mere end to timer opholdt sig på kommandobroen. «Vi har gennemført en almindelig kontrol, som ikke vil forårsage nogen problemer», forklarede officeren efter at have forladt Iuventa. «Nu skal vi kontrollere dokumenterne for hele mandskabet, og hvis det viser sig, at alt er i orden, vil de allerede i formiddag kunne rejse fra Lampedusa.»

Ved på denne måde at opholde skibet med formaliteter, sender de italienske myndigheder et signal om, at det er nye tider.

ANNONSE