Kommentar

Syriske og irakiske flygtninge gik fredag til angreb på kurdere i en lejr på Lesbos, Grækenland. Fire blev dræbt. Foranledningen var at kurderne ikke fastede og overholdt ramadanen.

Videoerne viser forfærdelige scener af mænd med jernrør og træstokke. Foran dem ligger unge mænd oversmurt af blod.

I Sverige er der ved at ske en lille forandring i pressens dækning. Journalist på Dagens Nyheter Nikolas Orrenius har interviewet flere eks-muslimer, der ikke tør stå frem overfor deres familie og omgangskreds og fortælle at de ikke længere tror. Det ville udløse en katastrofe. Måske død.

Pigen, der kaldes Mariam, fortæller at hendes forældre er moderate og giver hende mere frihed end mange andre. De er ikke strenge i deres praktisering af religionen. Men der går en grænse og den er hård.

– Min familie hører ikke til de strengeste muslimer. De afskyr IS, og giver os børn mere frihed end mange andre muslimske familier. Alligevel er jeg bange for, at jeg reelt risikerer at blive udsat for vold, hvis jeg åbent springer ud som ex-muslim.

Mariam kender flere tidligere muslimer, som er sprunget ud som ateister. Deres familier har ikke været særskilt religiøse, alligevel har reaktionerne været ”det værste man kan tænke sig”.

– Forældrene bliver rasende. Det er begyndt med at de har forsøgt at overtale deres børn til at vende tillbage til religionen, men så er det gradvis blevet til mere og mere had og vold.

Artiklen handler egentlig om Dagens Nyheter og Nikolas Orrenius, der i 30-40 år ikke har villet se islam som en trussel mod det åbne samfund. Nu tvinges det officielle Sverige til at forsøge på at indhente årtier med politisk korrekthed og det endda af en særlig fanatisk art.

ANNONSE

Ramadanen får muslimer til at blive stadig mere religiøse. De metoder, der anvendes mod kurdere på Lesbos, vil en dag også ramme muslimer i vores eget samfund- og os selv.

Også vi lever i muslimernes parallelsamfund uden at være klar over det, og det vil i stigende grad præge vores samfund.

En gruppe på 300 franske intellektuelle lavede for nylig et opråb, der bad muslimske lærde rense Koranen for de voldelige suraer. De fik et svar fra de lærde ved Al-Azhar i Kairo: Gå ad helvede til.

 

 

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE