Nyt

I går kunne TV2 afsløre, at maskerede udlændinge gennem flere måneder har ‘forceret hegnet ved Udrejsecenter Kærshovedgår’, og de afviste/udviste, der nægter at samarbejde om hjemrejse, lever i praksis på egne betingelser i Danmark. Debatten om syriske flygtninge har stået på i mere end en måned, og den fortsætter formentligt til alle arabere der ikke vil hjem får lov til at blive, og alle der har lyst til at komme til Danmark, får lov til at komme ind.

Her til morgen kunne man på Radio4 høre, at 15 skoleorganisationer havde skrevet en fælleskronik, hvor de tordner imod repatriering af syriske flygtninge. Røde organisationer vil have rød politik til venstre for Socialdemokraterne, ikke overraskende, men det blev så en af dagens historier. Holdningsmassage virker.

Et par timer tidligere hørte jeg Det Femte Verdenshjørne på samme kanal, hvor vært Peter Keldorff fortalte, at medierne sjældent taler med de danske børn i kurdiske lejre. Det viste sig at programmets første tolv minutter var ‘en række lydbidder fra to af de danske børn’, optaget og stillet til rådighed af Natascha Rée Mikkelsen fra ‘Repatriate The Children’. Repatriering gælder kun en vej: Mod Danmark.

ANNONSE

Værten må leve på en anden planet, når han ikke har opdaget de mange tudehistorier i medierne, og indslaget har da heller ikke noget med journalistik at gøre. Lydbidderne med børnene virker iscenesatte, og er tilsat underlægningsmusik. Den interviewede ‘danske dreng’ taler dårligt dansk, og den 12-årige pige som grådkvalt fortæller, at hun savner sin familie i Danmark, har ikke været i Danmark i seks år. To af hendes yngre søskende (som indgår i gruppen af danske børn) har ingen tilknytning til Danmark overhovedet. Skattefinansieret foie gras-fodring af den yderste venstrefløjs holdninger. Herunder lidt fra indslaget. Der er meget mere.

Peter Keldorff, Radio4: Vi skal høre optagelser fra de danske børn, der sidder i fangelejre i Syrien… I denne udgave betyder det blandt andet, at vi skal høre optagelser af de danske børn, der sidder i fangelejrene nede i Syrien.

Dreng: Det er virkeligt dårligt. Jeg kan ikke lide at blive her.

Natascha Rée Mikkelsen: Hvorfor kan du ikke lide at være her?

Dreng: På grund af, at man ikke har nogle bedste venner, og de gider ikke lege. De laver bare bedste problemer, og problemer, og problemer.

Peter Keldorff: Ja, her var altså en af de drenge, der sidder nede i en af fangelejrene i Syrien. Vi hører fra ham, og så hører vi også fra en pige. Og det er altså i starten af programmet. […]

Peter Keldorff: Der foregår jo et intenst politisk spil herhjemme i Danmark på de helt store nagler, om hvorvidt børnene kan komme hjem, og om hvordan de eventuelt kan komme hjem. Det er jo sådan set fint nok, for det skal jo løses politisk, hvis børnene på et eller andet tidspunkt skal hjem til Danmark. Jeg synes dog her på det seneste, at fokus er fjernet lidt fra selve børnenes skæbner, og jeg vil rigtig gerne høre fra dem, og hvordan de har det nede i lejrene. Jeg tror at der er rigtig mange danskere, der helt oprigtigt, uanset hvad man mener politisk, og sikkerhedspolitisk og lignende, er bekymret for de her børn, og gerne vil høre fra dem. Om lidt så sætter vi fokus på to af børnene, en pige og en dreng. Lad os først starte med et klip fra en af lejrene med en af pigerne.

Pige, 12 år (svag stemme, underlægningsmusik): Jeg vil gerne se min far (snøfter).

Natascha Rée Mikkelsen: – Det er okay. Du er bange for at der er sket ham noget?

Pige (grådfyldt stemme): Ja! Jeg savner ham så meget.

Natascha Rée Mikkelsen: Ja, det kan jeg godt forstå. Hvad med din familie i Danmark, savner du også dem?

Pige: Ja. Jeg savner dem meget. Jeg vil gerne ud herfra

Natascha Rée Mikkelsen: Hvorfor vil du gerne ud herfra?

Pige: De er ikke gode herinde.

Natascha Rée Mikkelsen: Det er ikke godt at være her?

Pige: Nej.

Natascha Rée Mikkelsen: Hvad er det du ikke kan lide ved at være her?

Pige: Folk slår (sic), og de er ikke gode. De kan godt finde på at slå os.

Natascha Rée Mikkelsen: Så du vil rigtig gerne væk herfra?

Pige: Ja.

Peter Keldorff: De her optagelser er lavet af organisationen Repatriate The Children, der arbejder på at få børnene hjem. Tidligere i dag interviewede jeg Natascha Rée Mikkelsen fra denne her organisation, der har lavet optagelserne.

ANNONSE