Nyt

I Berlin har den lokale arbejdsret afgjort, at forbundsstatens regler om neutralitet hos ansatte lærer ikke er diskrimination.

To kvindelige lærere havde klaget over de ikke kunne undervise i hvad der svarer til den danske folkeskole. I Berlin gælder der en særlig regel om, at ansatte i politiet, Justitsministeriet og lærere i grundskolen ikke må bære åbenbare religiøse beklædningsstykker. Loven skal sikre neutralitet og imødegå påvirkning fra de ansatte i arbejdstiden.

De to muslimer klagede over de ikke kunne undervise med tørklæde og at det krænkede hvad de kalder deres “religionsfrihed.” Men det afviste retten. Lovgivningen i Berlin sætter elevernes, forældrenes og statens ret til opdragelse og negative religionsfrihed over den ansattes religionsfrihed.

Som i andre europæiske lande forsøger muslimer også i Tyskland, at få trumfet krav om brug af tørklæder igennem selv i arbejdssituationen og dele af venstrefløjen og medierne mener, at muslimer skal have ret til brugen af tørklæder selv når de er på arbejde.

ANNONSE

Rundfunk Berlin-Brandenburg

 

ANNONSE