Nyt

Indvandringen er Frankrigs største problem og bør strammes kraftig op, religiøse tørklæde i offentligheden bør forbydes, og Paris-aftalen om klimaudslip handler om skinhellighed – det er blandt tingene Marine Le Pen sier i et interview med Die Zeit som blev offentliggjort torsdag.

Overraskende er det ikke når Le Pen fremhæver indvandringspolitiken som helt central for RN: Le Pen vil at udlændinge som ikke bidrager til det franske samfundet, skal rejse tilbage til hjemlandet, og hun er modstander af dobbelt statsborgerskab.

Mer opsigtsvækkende er det at hun vil have et generelt forbud mod at gå med religiøse symboler i det offentlige rum:

Siden Deres første valgkamp i 2012 har De ønsket at forbyde brug afv slør som et synlig tegn på en religion. Og De har sagt flere gange at franske jøder også må gøre et «lille offer» – at de skulle forbydes at gå med kippa.

Ja, jeg har sagt til vore jødiske medborgere at I ikke kan gå med kippaen længere uanset hvad, for I bliver altid angrebet.

Men et forbud er jo noget andet.

Jada, men det handler ikke først og fremmest om at forbyde kippaen, men om ikke at have på sig religiøse symboler på gaden.

Man kan ikke indføre love mod en bestemt religion i Frankrig, forklarer Le Pen, men der er for mange som går med slør, så noget må gøres, og en sådan forsagelse fra jødernes side er for hende det mindste onde.

Le Pen advarer mod at hænge sig i detaljer og samtidig miste det store billedet afv syne:

I snakker hele tiden om anekdoter og nogle polemiske debatter som er forekommet. Hvis I vil fremstille mit parti som om vi kun er i stand til at fremkalde vrede, så vær så god. Men 85 procent af franskmændene er enige i vore opfattelser om indvandringen, men I leder efter småting som nogle få mennesker er lei seg for.

Sagen er at de fleste franskmænd er imod mere indvandring og flere hijaber, fastslår Le Pen.

Hijaben forstyrrer den offentlige orden. Den er et udtryk for islamismen, som vi må udradere, akkurat som vi gjorde med nationalsocialismen og racismen. Ingen har ret til at støtte islamismen, at finansiere den, at relativisere den.

Det store spørgsmålet er hvor mange flere franskmænd som vil være lydhøre for dette budskab i 2022 end i 2017. Marine Le Pen som Frankrigs præsident ville være et større politisk jordskælv end Brexit, måske også end Trump.

ANNONSE
ANNONSE