Nyt

Det regner med tåregas og røgbomber mod grækerne. Tyrkerne vil skabe dårlig sigtbarhed og kaos på den græske side, så migranterne kan slippe ind i Grækenland og EU. Græsk militær svarer igen med at placere biler med stærke blæsere som blæser tåregassen bort så sigtbarheden skal forblive så god som mulig.Grækerne svarer med kæmpeblæsere:

 

 

Græske jagerfly over grænsefloden Evros. En klar besked til Tyrkiet.

f16_evros

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=SmeXLE0TKeA

Onsdag den 25. marts er det Grækenlands frigørelsesdag – den dag, de startede frigørelsesdagskrigen fra Tyrkiet i 1821. Grækenland havde været under muslimsk styre som en del af det Ottomanske rige siden 1453. Den 25. marts 1821 hejste biskop Germanos fra Patras revolutionsflaget over klosteret Agia Lavra på Peloponnese. Eleftheria i thanatos (frihet eller død) var mottoet for frihedskampen. Det blev også det moderne Grækenlands motto.

Image result for agia lavra

Agia Lavra (hellige Lavra) – et af de ældste klostre på Peloponnes-halvø i frontlinjen for symbolsk religiøs krigsførelse. Tyrkerne brændte det ned til grunden i 1585, grækerne byggede det op på ny og klosteret blev brændt igen i 1715 og 1826 af den ottomanske leder Ibrahim Pasha. I 1850 blev klosteret igen bygget op og blev stående i næsten hundrede år før tyskerne brændte det ned i 1943.

ANNONSE

På nationaldagen 25. marts er der børneoptog i alle byer med børn i nationalkostumer og med græske flag. Der er også en militærparade.

Image result for greece independence day children

Sund nationalisme hos et folk som er glade for deres land.

Det er helt naturligt for grækere at ville forsvare grænsen mod muslimer. De kender deres lands historie.

ANNONSE