Nyt

Gadebillede fra Oslo

Kvinder og børn, som er flygtet fra Tyrkiet og Syrien til Norge, bliver sendt tilbage mod deres vilje for at de ikke skal blive «for norske», skriver Aftenposten.

Avisen har været i kontakt med en integrationsrådgiver ved den norske ambassade i Ankara i Tyrkiet, som har afsløret at nogle ægtemænd sender deres kone og børn ud af Norge.

– Det er deres mænd, der efterlader dem der, mod deres vilje. Kvinderne og børnene får frataget penge og pas, siger den anonyme integrationsrådgiver.

Aftenposten har været i kontakt med flere syrere i Norge, som kender til disse forhold. Nogle syriske børn er også blevet sendt alene tilbage til hjemlandet.

– Vi har set eksempler på, at børn i alderen seks til elleve år bliver sendt tilbage til krigen i Syrien, som de ellers er flygtet fra. Deres fædre rejser derpå tilbage til Norge, siger integrationsrådgiveren, som tilføjer at man endnu har til gode at se om det er en stigende tendens.

Forholdene blev rapporteret i et internt møde med flere statslige aktører i februar.

– Jeg bliver oprørt og rasende fordi dette er helt uacceptabelt. Sådan noget kan vi ikke have i Norge. Alle børn og unge og kvinder har ret til at bestemme over deres eget liv. De skal ikke udsættes for sådan noget, siger lærings- og integrationsminister Jan Tore Sanner (H), som var til stede på mødet i vinter.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

ANNONSE