Nyt

En 14-årig pige og hendes jævnaldrende veninde blev ifølge sigtelsen voldtaget og forsøgt voldtaget af to afghanere på et toilet i et stort shopping-center i Esbjerg. Siden hændelsen har politiet været tilbageholdende med oplysninger i sagen oplyser JyskeVestkysen der afslørede fortielsen efter et tip.

Politiet havde nemlig ikke sagt et ord om hverken selve episoden, den efterfølgende anholdelse af de to formodede gerningsmænd, grundlovsforhøret, hvor de blev varetægtsfængslet, eller den efterfølgende fristforlængelse.

Sagen om de to 14-årige piger, der den 31. marts ifølge anmeldelsen blev voldtaget og forsøgt voldtaget i Broen Shopping var næppe nogensinde kommet frem i offentligheden, hvis ikke JydskeVestkysten havde fået et tip og direkte havde spurgt Syd- og Sønderjyllands politi om episoden.

Talsmand for politiet omtaler avisens spørgsmål som «hypotetiske», og udtaler at det ikke er relevant for offentligheden at det er afghanere.

I en mail fra politiets stabschef hedder det:

– Vi vurderede, at der i denne sag var et særligt hensyn at tage til de to forurettede, der som bekendt kun er 14 år og netop havde været udsat for en stærkt traumatiserende oplevelse. Der var endvidere ikke behov for, at efterlyse de formodede gerningsmænd, da vi vidste, hvem de var. Derfor gik vi ikke ud i offentligheden med oplysninger om sagen. Generelt kan vi oplyse, at politiet i hvert enkelt tilfælde vurderer, om vi selv skal gå offentligt ud i forhold til en sag. Det kan for eksempel være, hvis der er behov for at efterlyse mulige gerningsmænd. De formodede gerningsmænds nationalitet har ingen betydning for denne vurdering, uanset om der er tale om danskere eller udlændinge. Det er en konkret vurdering, politiet foretager, svarer Lene Roesen.

På spørgsmålet om der ikke kunne have været andre overgreb, eller om der eventuelt var vidner der kunne melde sig siger stabschefen hun ikke vil svare på «hypotetiske spørgsmål».

JyskeVestkysten onlineudgave den 5. maj 2018.

ANNONSE