Nyt

Broen Shopping i Esbjerg.

En 14-årig pige og hendes jævnaldrende veninde skal være blevet henholdsvis voldtaget og forsøgt voldtaget på et toilet i et indkøbscenter i Esbjerg. Dansk politi holdt tæt om sagen i en måned.

De to sigtede afghanere, som opgives at være 16 og 20 år, er varetægtsfængslet.

Voldtægten og voldtægtsforsøget skal være sket 31. marts. Politiet valgte at holde tæt om sagen, noget Ekstra Bladet ser kritisk på:

«Af uransagelige årsager har politiet åbenbart valgt at hemmeligholde de opsigtsvækkende forhold.»

Det var lokalavisen JydskeVestkysten som var først med at omtale sagen søndag. Avisen skriver imidlertid ikke et ord om at de sigtede er afghanere. Ekstra Bladet er mere direkte:

Informationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel, Syd og Sønderjyllands Politi, bekræfter overfor Ekstra Bladet, at to afghanske statsborgere er blevet varetægtsfængslet i sagen.

JydskeVestkysten skriver at de to 14-årige piger befandt sig på Broen Shopping da de skiltes ved toiletterne. Den ene pige gik ind på toilettet mens den anden ventede udenfor.

Inde på toilettet skal de to afghanerne have ventet, og pigen skal være blevet voldtaget da hun kom ind. Efterfølgende blev også veninden forsøgt voldtaget.

Hemmeligholdt sagen

De to sigtede blev pågrebet henholdsvis 31. marts og 3. april. Den 16-årige er sigtet for voldtægt, den 20-årige for forsøg på voldtægt, siger Mads Dollerup-Scheibel til Ekstra Bladet.

– Hvorfor har politiet ikke af egen drift fortalt om denne episode?

– Det skal jeg ikke kunne sige. Det er sket på et tidspunkt, hvor jeg ikke var på arbejde.

– En sådan sag har vel offentlighedens interesse. Forbrydelserne er angiveligt sket i et shopping-center, hvor der færdes mange mennesker?

– Jeg kan ikke sige, hvorfor det ikke er meldt ud. For jeg ved det ganske enkelt ikke.

Senere oplyser Dollerup-Scheibel at der var flere grunde til tavsheden; hensynet til de to piger, samt at det ikke var behov for at efterlyse gerningsmændene.

Chefen for indkøbscenteret, Janni Baslund Dam, siger til JydskeVestkysten at hun er dybt berørt af sagen. Hun understreger at sikkerheden på centeret er «i top».

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria