Nyt

Stort politiopbud på stedet mandag aften. (Læserfoto/Nyheter Idag)

Et barn er voldtaget i en lund i Järfälla nord for Stockholm mandag. Ifølge folk på stedet, har en tolvårig dreng voldtaget en seks år gammel pige, skriver Nyheter Idag.

Politiet fik melding om en hændelse i et skovområde i Järfälla ved 21.30-tiden efter et tip fra en privatperson, som havde mistanke om, at et barn var blevet voldtaget.

Hændelsen vækker naturligt nok stærke reaktioner – ikke mindst på de sociale medier, og i lukkede facebookgrupper hævdes det, at den tolvårige er «araber». Personer som angiver at have været vidne til dele af hændelsesforløbet siger, at politifolk på stedet var meget oprørte over hændelsen.

”Misstänkt 12 årig pojke som haft det otänkbara med en 6 årig flicka i skogen”, skriver en kvinna som berättar att hon själv var på plats och såg när polisen anlände till skogsområdet. ”Jag har så ont i magen”, skriver hon och fortsätter: ”Jag tänker på lillan”.

Politiet er sparsomme med med oplysninger, men vagtchef Mats Brännlund fra Stockholmspolitiet bekræfter overfor Nyheter Idag, at der har fundet en grov seksualforbrydelse sted i Järfälla, og at mindreårige er indblandet.

ANNONSE

– Vi misstänker ett grovt brott där. Både gärningsman och målsägare är betydligt under 15 år.

Sagen er særligt følsom på grund af de involveredes unge alder.

– Vi utreder det precis på samma sätt som vanligt, men vi går inte in med några tvångsåtgärder. Om det sker är det ett beslut av sociala myndigheter, säger Brännlund.

 

Nyheter Idag: Barn våldtaget i Järfälla: ”12-årig pojke som haft det otänkbara med en 6-årig flicka i skogen”

ANNONSE