Nyt

Under en tale til en forsamling af delegater i sit eget parti AKP tirsdag, bad Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan personer af tyrkisk afstamning i Europa – efter hans eget udsagn «mine borgere i Europa» – om at efterstræbe positioner i politiske partier og «politiske organisationer», skriver Der Spiegel

Han mindede om at mere end 60 procent af tyrkerne i Tyskland havde stemt for hans foretrukne præsidentielle system under Tyrkiets folkeafstemning om grundlovsændringer for et år siden. «Det betyder, at der findes en magt der. Denne magt må også have indflydelse på politikken i landet.»

Målet må være at bekæmpe den indflydelse organisationer, som f.eks. det forbudte kurdiske arbejderparti PKK eller det venstreekstreme DHKP-C, har i Europa. «Overlad ikke politikken i Europa til PKK. Overlad ikke politikken der til DHKP-C», sagde Erdogan. «Når vore borgere, som er tro mod sit land, sit folk, sit flag og sin religion holder sammen, har de mulighed for at øve ti eller hundrede gange mere indflydelse på politikerne og de politiske partier end dem.»

ANNONSE

Erdogan opfordrede borgere af tyrkisk afstamning til at lære sproget i det land, hvor de bor og have indsigt i de sociale miljøer. Samtidig appellerede han til dem «aldrig at give afkald på modersmålet, troen eller solidariteten med hinanden». Han tilføjede: « Deres Fædreland forbliver deres.»

Den tyrkiske præsident opfordrer i praksis tyrkerne i Europa til at forblive tro mod Erdogans Tyrkiet, danne tyrkiske kolonier i de lande, de bor i, og efterstræbe politisk indflydelse i disse lande.

 

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Mest læst

Det er en kold tid vi lever i