Nyt

Hver eneste gang Tyrkiets præsident ser en chance til det, kommer han med information som stiller Vesten i et dårlig lys, og Vesten tar det for pålydende..

Nu sier Erdogan at tyrkiske myndigheder arresterede Ibrahim el-Bakraoui i Gaziantep i fjor sommer og sendte ham tilbage til Holland, efter hans eget ønske.

Måneden efter advarede de tyrkiske myndigheder ligeledes Belgien om, at manden var militant og havde været tilbageholdt i Tyrkiet, men belgierne løslod ham, siger Erdogan.

Det tyrkiske præsidentskab tilføjer, at belgiske myndigheder ikke kunne finde nogen forbindelser til terror.

Med andre ord: Tyrkiet er på alerten, europæerne sover.

Tirsdag fik de betale prisen. Ibrahim el-Bakraoui sprængte sig i luften.

Men kan det passe? Er tyrkerne så vågne og europæerne så dumme?

Eller er det Erdogan som med sedvanlig uforskammethed er frempå for å slå politisk mønt på en blodig affære?

Det sidste virker mer sandsynlig. Tyrkiet har stort sæt givet blaffen i alle som vil til IS.

 

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE8534592/erdogan-tyrkiet-advarede-belgien-om-bombemand/

 

Billede: Den dygtige og kendte syriske filmskaber Naji Jerf ble skutt og dræbt av IS i Gaziantep 27. desember. Så frie hænder har IS på tyrkisk jord at de kan dræbe.

ANNONSE

Ét svar til “Står Erdogan til troende?”

  1. Niels P. siger:

    For et år siden løslod Tyrkiet den formentlige gerningsmand til attentatforsøget på Lars Hedegaard, selv om Danmark havde anmodet om udlevering af den pågældende, danske statsborger. Tyrkiet gav end ikke Danmark besked om løsladelsen, og selv om Danmark efterfølgende sendte en højtstående embedsmands-delegation til Tyrkiet, fik man aldrig nogen forklaring.

    Danmarks daværende radikale udenrigsminister, Martin Lidegaard, burde selvfølgelig da have taget skrappe diplomatiske skridt mod Tyrkiet, men han gjorde intet.

    Man kunne netop nu stikke denne stinkende sag op i fjæset på den hykleriske præsident Erdogan. – Det er almindelig antaget, at Tyrkiet udleverede manden til Islamisk Stat.