Nyt

 

Mikael Jansson. Skærmdrop fra SVT

Sverigedemokraternas tidligere partileder Mikael Jansson meddeler, at han skifter til det nystiftede Alternativ för Sverige. Ifølge Jansson er SD begyndt at tilpasse sig de andre partier for meget for at kunne opnå regeringsmagten.

Jansson var partileder for Sverigedemokraterna i ti år (1995 – 2005), og blev afløst af den nuværende leder Jimmie Åkesson efter at have tabt afstemningen om partilederposten.

Han blev ikke genindstillet ved formandsvalget i efteråret.

Det nystartede partiet Alternativ för Sverige (AfS) har på kort tid rekrutteret to rigsdagsmænd fra Sverigedemokraterna. Olle Felten, som heller ikke blev genindstillet, samt Jeff Ahl, som har meddelt at han ikke stiller op til valg for SD til efteråret.

I midten af marts præsenterede den tidligere SDU-leder Gustav Kasselstrand det første rigsdagsmedlem, som gik over til hans parti, Alternativ för Sverige, Olle Felten, som dengang udtalte:

– Jeg har gennem længere tid følt at Sverigedemokraternas ledelse ikke har formået at håndtere de interne problemer, som driver partiet den forkerte vej. Jeg ser Alternativ för Sverige meget som en modreaktion på den negative partikultur hos Sverigedemokraterna.

Knapt to uger senere var der en ny afhopper til AfS, da rigsdagsrepræsentanten Jeff Ahl forlod SD-skuden. Han sagde dengang at «Sverigedemokraterna er udenfor alt håb».

Den tidligere SD-leder bliver dermed den tredje rigsdagsrepræsentant som forlader Sverigedemokraterna til fordel for AfS på kort tid.

Jansson har siddet i Rigsdagen siden 2010. I en udtalelse mandag siger han følgende:

– Efter 25 år i Sverigedemokraterna forlader jeg partiet og går over til Alternativ för Sverige. Mit arbejde for Sverige fortsætter i uformindsket grad. Jeg vil gøre mit yderste for at Alternativ för Sverige skal få plads i Rigsdagen.

Under en pressekonference sagde Jansson at Sverigedemokraterna er begyndt at tilpasse sig det politiske establishment og de andre partier alt for meget.

Mikael Jansson siger at han ikke ser sine gamle partikolleger som fjender.

– Jeg betragter ikke Sverigedemokraterna som mine fjender på nogen måde, derimod som mit næst nærmeste parti, siger han.

Jansson er særlig kritisk overfor SDs holdning til Sveriges militære alliancefrihed, siger han til Expressen:

– Jeg synes at SD har skudt visse grundlæggende spørgsmål til side, og for mig som forsvarspolitikker er den militære alliancefrihed særdeles vigtig. Jeg kæmper benhårdt for at Sverige fortsat skal stå udenfor Nato og jeg er urolig for hvad der vil ske, hvis Sverige blev medlem af Nato – med den øgede krigsrisiko lige nu, siger Jansson og fortsætter:

– Når nu SD – for at stemmemaksimere eller for nemmere at få kontakt med Moderaterna – vil lægge sig fladt ned på ryggen i spørgsmålet om militær alliancefrihed eller lurepasse, så gør det mig vældigt urolig. Det var det som fik mig til at tage skridtet og forlade SD.

Han synes også SD burde have arbejdet hårdere for ”Swexit” – svensk udtræden af EU. Derudover synes han SD burde have gået tydeligere ind for repatriering, sagde han på pressekonferencen:

ANNONSE

– Der findes mange spørgsmål, men tag eksempelvis det her med tilbage sendelsespolitikken. Alle i Sverige ved at integrationspolitikken er mislykket og at vi behøver en repatrieringspolitik. Og Sverigedemokraterna burde have været det parti som havde søsat en effektiv repatrieringspolitik allerede – men har ikke gjort det, siger Mikael Jansson og fortsætter:

– Her har AfS også en vigtig rolle at spille – at skaffe en tydelig og effektiv repatrieringspolitik.

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE