Nyt

Rigsdagsrepræsentant Jeff Ahl kræver svar fra regeringen, efter at den Kongelige tekniske Højskole prøvede at få bortvist en student som påviste fakta om indvandrere og kriminalitet.

Efter Fria Tiders afsløring af den Kongelige tekniske Højskoles (KTH) opførsel, har rigsdagsrepræsentant Jeff Ahl (fra det nystiftede parti Alternativ for Sverige) leveret en forespørgsel til regeringen. Ahl vil spørge minister Helene Hellmark Knutsson (S), hvad regeringen vil gøre med den politisk korrekte styring af universitetet KTH.

Igen er det det allestedsnærværende «værdigrundlag» som er i fokus. Som bruges til at skræmme folk til tavshed og konformitet:

– Værdigrundlaget anvendes til at skræmme folk til tavshed og ensretning, siger Jeff Ahl.

I går blev det offentliggjort at rektor ved KTH har henlagt disciplinærsagen mod studenten Felix.

Felix blev af KTH anklaget for at have forbrudt sig mod «værdigrundlaget» efter at han havde produceret et faktaark om at visse indvandrergrupper er overrepræsenteret i statistikken over seksualforbrydelser. Efter at sagen blev kendt, stak universitetsledelsen halen mellem benene og trak disciplinærsagen tilbage.

Repræsentant i rigsdagen Jeff Ahl forlod for nylig Sverigedemokraterna og gik over til det nydannede parti Alternativ for Sverige. I går leverede han to spørgsmål (interpellationer) til regeringen, den ene drejer sig om behandlingen af Felix.

ANNONSE

– Jeg vil vide hvad regeringen vil gøre for at sikre, at sådan noget ikke skal forekomme på universiteterne. Regeringen må kunne svare på, hvad der foregår. Det er dem, der tildeler midler til universitetet, siger Jeff Ahl.

Rigsdagsmanden reagerer på at KTH henviste til sit såkaldte værdigrundlag som begrundelse for disciplinærsagen mod Felix:

– Inden jeg blev politiker var jeg indenfor Forsvaret og så hvordan værdigrundlaget kan blive vigtigere end selve virksomheden. Værdigrundlaget er i grunden bare et politisk styringsredskab som anvendes til at skræmme folk til tavshed og ensretning. Det hører ikke hjemme i et demokrati.

Demokratiet er truet, mener Ahl:

– Det er ubehageligt at se demokratiet på en sådan glidebane. Vi har politiserende myndigheder og universiteter, som bedriver politiske forskningsprojekter. Når man derefter truer elever med bortvisning, fordi de har opnået en bestemt indsigt i visse spørgsmål baseret på fakta, er vi ilde stedt. Myndighedspersoner skal bedrive forskning og undervisning og intet andet. De skal have en upolitisk indstilling, og det gælder ikke mindst lærere på universiteterne.

Jeff Ahls andet spørgsmål er rettet til kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP):

– Jeg vil vide, hvad regeringens indstilling er til, at SVT bedriver politisk propaganda rettet mod børn.

Baggrunden er et børneprogram som for nylig blev sendt i SVTs Barnkanalen. I programmet forklarer en kvinde for sit barnebarn, at det er helt i orden at lyve om at man skjuler ulovlige indvandrere.

– SVT har længe haft store problemer med at rapportere sagligt – det er altid vinklet for at fremme feminisme, indvandring eller andre venstreorienterede projekter. Alle husker EU-valgnatten. Det var mere en parodi end en valgdækning, siger Jeff Ahl.

– Når det her tilmed spejler sig i børne- tv programmerne, så synes jeg at det går for langt. Børnene skal være helt fritaget fra politik – de skal kunne se et børneprogram uden at blive udsat for politisk propaganda.

Jeff Ahl kræver svar af regeringen om KTH:s faktaförbud

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Mest læst