Nyt

Efter fundet af over 100 lig på stranden kun i løbet af en dag, beskylder den libyske kystvagt EU for, at lokke migranterne i døden. Libyen siger, at det er EUs “redningsfartøj” som er årsag til, at antallet af druknede skyder i vejret. Kun i den sidste uge anslås, at omkring 1000 mennesker er druknet. De druknede skyllede i land på libyske strande og de er uden redningsveste.

Mohammed al-Mosrati, a spokesman for Libya’s Red Cres­cent char­ity, said the bod­ies were not ‘decom­posed and there­fore have drowned within the past 48 hours’. The chil­dren found dead were between seven and ten, accord­ing Bahaa Al Kwash, another Red Cres­cent worker.

It is very painful, and the num­bers are very high,’ he said, adding that the dead were not wear­ing life jack­ets – some­thing the organ­i­sa­tion had noticed about bod­ies recov­ered in recent weeks.

This is a cross-bor­der net­work of smug­glers and traf­fick­ers, and there is a need for an inter­na­tional effort to com­bat this phe­nom­e­non.

libya drowning

Hvorfor interesserer europæiske aviser sig ikke for alle der skylles iland i Libyen? Er det bare druknede syrere, der tæller?

Kystvagten sagde redningsfartøj passerer for tæt på kysten, og at dette lokker endnu flere indvandrere til at forsøge at krydse Middelhavet. Derudover benytter smuglere sig af både, der er designet for kun at holde sig flydende i et par timer.

Mir­wan Issam Abudib, the deputy com­man­der of the coast­guard in Zuwarah, accused Brus­sels of caus­ing the rise in the num­ber of drown­ings.

I blame Nato and the EU for many of these deaths,’ he told The Times. ‘Their res­cue ships from Oper­a­tion Sophia and such­like now push to the 12-nau­ti­cal-mile limit of our ter­ri­to­r­ial waters.

The migrants respond to this by try­ing to cross in greater num­bers, and the smug­glers respond by send­ing them to sea in s****ier and s****ier craft, designed to stay afloat for a few hours only.’

He added: ‘The more are drawn, the more try. The worse their craft, the more they die.’

Colonel Gas­sim blamed Europe for ‘doing noth­ing but count­ing bod­ies’ in efforts to stop the mas­sive ille­gal migra­tion from Libya.

En talsmand for FNs Flygtningekonvention, William Spindler, bemærker også, at nye, mere risiko-relaterede taktikker benyttes af menneskesmuglere. Han siger, at indtil for en uge siden, havde han aldrig hørt, at smuglere havde brugt en overbelastet båd til at trække en anden overbelastet båd uden motor. Den bugserede båd kæntrede den 26. maj, og det anslås, at omkring 550 migranter druknede.

ANNONSE

Libya migranter

Hvor er alle Europas fotografer? Selv om de fleste er unge afrikanske mænd, så drukner det børn her også.

europe-migrants

Det er EU og NATOs skyld, siger den libyske kystvagt.

Europæernes dobbelte standarder, hvad angår afrikanere, er rystende. Menneskeliv har tilsyneladende ingen værdi, indtil de nærmer Europa. Ingen bekymrer sig om, at der er vel så mange tusindvis som dør under forsøget på at krydse Sahara, i håb om at nå kysten. Det er kun, når de drukner og bliver set af europæiske skibe, at medierne viser bekymring. Og dem, der skylles i land i Libyen, hæfter ingen sig mærkbart ved. Hvis disse lig flød i land på Mallorca og Malta, ville man høre ramaskrig.

ANNONSE

2 svar til “– EU lokker migranterne i døden”

 1. Torgunn siger:

  Libya kan bidra til retur til Libya for båtmigranter som enten tas opp av skip eller når en øy i Europa.
  I første omgang må FN opprette flyktningeleire i Libya. Det synes å haste.
  Deretter hadde det vært en fordel om libyere selv bidro til en noe mer fredelig utvikling i eget land.
  Det er riktig at Europa lokker, men det er ikke på grunn av skip i Middelhavet. Årsaken er at de land migrantene velger å reiser fra, er sterkt dysfunksjonelle.
  Hvordan kan den enkelte nasjon selv bidra til en utvikling av bedre standard for alle dets innbyggere?
  Befolkningseksplosjonen i Afrika og Asia er ogspå en viktig del av årsaken til migransjon. Her kan landene selv gjøre en innsats for å begrense egen befolkningsøkning.

 2. Marie Vov siger:

  Når man fratager naturen at justere menneskets formering, så får man selvfølgeligt overbefolkning, klimaproblemer, krige og udryddelse af andre dyrearter. Siden missionærerne invaderede Afrika for at udbrede kristendommen har mennesket bevæget sig mod sin egen udslettelse. Vi har, med stor succes, udryddet mange sygdomme og hjulpet fattige med at få mad. Vi glemte blot at lære befolkningerne om prævention.

  Til gengæld har vi fuldstændig ignoreret naturens egen metode til at holde menneskenes formering i ave. Nemlig sygdomme, som kunne holde børneantallet nede på et acceptabelt niveau for naturen. Vi troede, at hjælp til udryddelse af malaria, aids, ebola og mange andre sygdomme, ville gøre noget godt for for Afrikas beboere. Men hvad er resultatet. Lande og områder som ikke kan brødføde sig selv, hvilket nu skaber store folkevandringer langt ud af Afrika.
  De gode er af den mening at den hvide mand skal fortsætte med at blande sig i Afrikas befolknings problemer. Det nytter ikke at beklage sig over de voldsomme flygtningestrømme, så længe der ikke bliver givet tilstrækkeligt med penge til humanitær hjælp i nærområderne.
  Ja, FN og mange andre mener at vi skal fortsætte med at blande os i Afrikas problemer.
  Hvornår lærer den hvide mand at ophøre med at være så god, blande sig i andres kulturer og i stedet overlade til ulandene og naturen af holde resultaterne af knallerierne og børnefødsler på et niveau, så lande og kontinenter kan brødføde sig selv. Det betyder bl.a., at vi ikke skal give 5 flade øre mere til Afrika. Den hvide mand skal IKKE udrydde sygdomme i fattige lande. De skal lære at klare sig selv. Det kan de kun på den hårde måde. Evt. kan vi hjælpe med kondomer, abort og p-piller.
  Den hvide mand skal ophøre med at blande sig i andre landes overbefolkning.