Nyt

På Capitol Hill var der tirsdag et stort møde med lederne for de 16 efterretningsorganisationer, som skulle vurdere trusler mod USA sikkerhed. FBI-chef Christopher Wray benyttede anledningen til at tale om sikkerhedsklareringen af Rob Porter.

Porter arbejdede i the West Wing, dvs. i den inderste del af staben. Han måtte gå i sidste uge fordi to tidligere koner/kærester stod frem og fortalte, at han var voldelig. Spørgsmålet som melder sig: Kendte staben, som clearer de ansatte, ikke til dette?

Pressetalskvinde Sarah Huckabee Sanders sagde at Porters endelige sikkerhedsklarering ikke var afgjort, da Daily Mail gik ud med den angivelige konemishandling sidste uge.  Siden sidste sommer har ansatte har haft mulighed for at arbejde på midlertidige sikkerhedsklareringer.

ANNONSE

White House Let Rob Porter Keep Job Even After Receiving Final F.B.I. Report

Det Hvide Hus lod Rob Porter beholde jobbet, selv efter at de havde modtaget den endelige rapport fra FBI.

Men Wray brugte tiden på Capitol Hill til at fortælle at FBI i januar afgav den endelige konklusion om Porter. Dermed satte han Det Hvide Hus i forlegenhed. Huckabee Sanders måtte erkende at denne information ikke havde nået toppen af systemet.

Wray sagde de havde holdt Det Hvide Hus løbende orienteret om mr. Porters baggrundschek i marts, juli og november 2017 efterhånden som det skred frem:

According to Mr. Wray, the F.B.I. updated the White House three times in 2017 — in March, July and November — about Mr. Porter’s background check as it progressed. Mr. Wray did not disclose the information that was given to the White House at those times, but according to two people briefed on the matter, the F.B.I. first provided the White House in July with a rundown of the spousal abuse allegations the bureau had uncovered against Mr. Porter.

Men der var mere i den information som Wray gav: Der var snak om anklager. FBI interviewede de to kvinder, i juli sidste år, men ikke Porter. Hvilket virker underligt. Det var alvorlige anklager. Skulle Porter ikke have haft lov til at svare?

Ud fra det pres, som er på FBI lige nu, kan det så tænkes at Wray benytter anledningen til payback-time?

According to the two people briefed on the matter, the White House security office reviewed the allegations about Mr. Porter in July and saw that the F.B.I. had interviewed Mr. Porter’s two former wives but not Mr. Porter himself. The office asked the F.B.I. to go back and do so, said the two people, who spoke on the condition of anonymity because they were not authorized to discuss the case.

FBI er her taget på fersk gerning med at politisere via sit arbejde. Trumps modstandere har kastet sig over Porter-sagen og udnytter den til sidste dråbe. Medierne koger over af rygter om at stabschef John Kelly må gå. Intet tyder på at Trump agter at sparke Kelly ud, det ville også være det dummeste han kunne gøre.

Kommunikationschef (i 11 dage), Anthony Scaramucci, mente Kelly må have vidst besked om Porter og at han burde gå. Det er åbenmundet og et forsøg på at komme i rampelyset.

Trump tweetede, at anklager mod mænd ikke længere omfattes af en retfærdig rettergang. For det blev han angrebet som den værste mandschauvinist.

Sådan er klimaet.

I tillæg kommer historier om utroskab. Daniel F. McGahn er en magtfuld rådgiver i den inderste kreds. Han blev kontaktet af en af Porters kærester:

Sidst i november sidste år kontaktede en af Mr. Porters forsmåede veninder Mr. McGahn og fortalte ham, at Mr. Porter havde været hende utro ved at date Hope Hicks, kommunikationsdirektør i Det Hvide Hus, og at hun havde alvorlige problemer, fordi der var adskillige mennesker der kendte til sagen. Mr. McGahn, som kendte Mr. Porters veninde, foreslog på det tidspunkt Mr. Porter at han burde overveje at forlade Det Hvide Hus, sagde rygterne. Det råd fulgte han ikke.

 

ANNONSE