Nyt

Foto: John Kelly t.v., usa.gov

FBI og justitsministeriet forsøger begge at blokkere offentliggørelsen af FISA-rapporten ved at påberåbe sig nationale sikkerhedshensyn. Det hjælper ikke. – Rapporten vil blive offentliggjort, siger stabschef i Det hvide Hus, John Kelly.

”Den vil blive frigivet temmelig hurtigt så hele verden kan se den” sagde han.

Hans ord vejer tungt. Kelly er general. Han ved, hvad national sikkerhed er.

Nordiske medier har løjet om Trump i så langt tid, at de er ude af stand til at fortælle sandheden. De gør et stort nummer ud af, at nummer to i justitsministeriet, Rod Rosenstein, advarer mod publicering. Det samme gjorde Christopher Wray.

Det kaldes at snakke for sin syge moster. De skyder national sikkerhed foran sig, men er i virkeligheden optaget af at beskytte deres karriere. For Rosensteins vedkommende kan den blive kort.

ANNONSE

Bloomberg rapporterede tidligere, at Wray fortalte Det hvide Hus, at han modsætter sig at memoet frigives. Chefen for Det hvide Hus´ stab John Kelly fortalte i dag Fox News Radio at nationale sikkerhedsadvokater gennemser memoet igen på kryds og på tværs, men han forudsagde også, at memoet efter hans mening ville blive offentliggjort temmelig hurtigt så hele verden kan læse det. Han indikerede ikke noget om, hvor meget af memoet der ville blive dækket til i anden gennemlæsning. reported 

Washington Post rapporterede, at vicestatsanklager Rod Rosenstein, der ligesom Wray er udpeget af Trump, mandag før komitéens afstemning advarede Kelly om, at frigivelse af memoet ville kunne kompromittere klassificeret information; Wray var også til stede under mødet. reported

Det er Rosenstein som udpegede Bob Mueller til specialefterforsker og fornyede overvågningen af Carter Page. Rosenstein har været en af de edderkopper, som har spundet nettet rundt om Trump. Det er ikke sikkert han overlever offentliggørelsen.

Jeff Sessions har været en svag justitsminister, men han har i det mindste fået fjernet Bruce Ohr, som var nr. 4. i ministeriet og havde hemmelige møder med Fusion GPS, selskabet som bestilte skidtspanden om Trump.

Det er denne skidtspand som blev brugt som grundlag da FBI bad specialdomstolen, FISA, om lov til at overvåge Trump-kampagnen

En skidtspand som ikke var verificeret og som var betalt af modkandidaten. Det ser ikke særlig pænt ud.

FBI-chef Wray var på Capitol Hill søndag og læste rapporten. Mandag tog hans souschef Andrew McCabe sin hat og gik.

Flere hoveder kommer til at rulle.

Norske medier tror de kan holde spillet gående ved at skyde skylden på Trump. De nægter at indse, at de tilhører den tabende side. Jo længere de bliver ved med at stå på demokraternes side, jo hårdere bliver mødet med muren.

Hvis man gentager løgnene længe nok, vil man til sidst ikke blive i stand til at skille løgn fra sandhed og tro at sandheden er en løgn. Det skal blive spændende at se, hvordan norske medier vil takle at de har taget fejl hele tiden og udeladt væsentlige oplysninger, som ville have gjort afsløringen Russia collusion som et falskneri mulig. Det bliver nok uhyre svært at indse, at man har været med til at understøtte en gigantisk konspiration beregnet til at få indsat USAs mest korrupte præsident nogensinde.

Devin Nunes, som har ledet arbejdet i efterretningskomiteen, siger at FBI gerne må kritisere rapporten så meget de vil: Han siger det står dem frit for at publicere andre misbrug af efterretningsinformationer, hvis de ønsker det. Nunes går langt i at antyde, hvad der står i rapporten:

”Uanset hvad, står det klart, at top embedsmænd brugte ikke-verificerede informationer til at iværksætte en kontra-efterretningsundersøgelse under en amerikansk politisk valgkamp” sagde han. ”Nu hvor sandheden er sluppet ud, kan vi begynde at tage skridt til at sikre, at vores efterretningsvæsener og vores retssystem aldrig vil blive misbrugt på den måde igen”.

Nunes tør at sige dette for han ved det er sandt. Rosenstein og Wray vred sig og saboterede udleveringen af dokumenterne i månedsvis. Men de måtte til sidst give sig.

Det amerikanske folk kommer til at få et chok. I hvert fald når det gælder Obama. Hillary venter de sig ikke så meget af.

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE