Nyt

Foto: Migranter krydser over fra Serbien til Ungarn langs den vestlige Balkanrute, Wikipedia Commons.

Bådtrafikken fra Tyrkiet til Hellas giver ikke op, og flere af dem som kommer, lykkes med at komme videre op i Europa. Nogle af disse passerer langs en ny rute gennem Balkan, skriver kroatiske medier, som citeres af det italienske nyhedsbureau ANSA.

Denne rute ligger nærmere Adriaterhavet end den gamle Balkanrute, som nu er lukket, og fra tid til anden sker der også afstikkere over havet til Italien.

Ifølge den kroatiske avis Jutarnji list går denne rute fra Hellas via Albanien og derefter Montenegro, Bosnien-Hercegovina, Kroatien og Slovenien i stedet for gennem Makedonien og Serbien. «Selv om der nok så længe snakkes lidt om denne rute, bliver den stadig mere benyttet af migranterne, og der er samtidig flere som dør undervejs», skriver Zagreb-avisen.

Grænseoverskridelsen mellem Bosnien og Kroatien sker i nærheden af Velika Kladuša, mens vejen mod grænsen mellem Kroatien og Slovenien går via Karlovac.

Derefter kommer de gerne til Črnomelj efter at have krydset floden Kupa.

Trafikken er hele tiden stigende, og består for en stor del af afghanere, pakistanere, syrere og nordafrikanere, oplyser ANSA.

Som før kan man observere at strømmen altid finder nye løb, når der lukkes for den på bestemte steder. Europas ydre grænse er fortsat porøs.

Resultatet af et højt tryk mod en porøs flade giver sig selv. Verdensdelen ligger stadig åben for invasion. Europæernes forståelse af denne tingenes tilstand ser ikke ud til at være særlig højt udviklet.

ANNONSE

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE