Nyt

Fra en ny migrantlejr i Sarajevo. Stillbillede: La Stampa.

 

Kroatisk politi advarer om at næsten 60.000 migranter på vej gennem Montenegro og Bosnien-Hercegovina kan forventes at forsøge at komme over grænsen til Kroatien, skriver Il Piccolo. Trieste-avisen oplyser, at politiet i Kroatien

er sat i højeste beredskab med sigte på at håndtere det, som alle forventer vil blive en ny migrationsbølge, særligt nu hvor det går mod sommer.

Slovensk politi bekræfter at et antal på omkring 60.000 migranter for tiden befinder sig på Balkan i den hensigt at komme videre nordover. Nogen har forgæves prøvet at komme ind i Ungarn, og er rede til at gøre nye fremstød andre steder.

Er migrationstrykket mod Europa i færd med at åbne en ny Balkan-rute til resten af vores verdensdel?

Hvis migranterne opdager et svagt punkt på grænsen mod Bosnien, vil det skabe store problemer, siger en anonym kilde i det kroatiske indenrigsministerium, hvor der er givet ordre til syv politidistrikter om at iværksætte den strengest mulige grænsekontrol.

ANNONSE

Landets regering har også afsat ekstra midler til indkøb af 60 nye terrængående biler til grænsepolitiet. Kroatien er kandidat til at blive medlem af Schengen-området, og landet må vise at det er i stand til at kontrollere zonens ydergrænse.

I mellemtiden er Bosniens hovedstad Sarajevo i færd med at blive fyldt op af migranter.

En udsendt medarbejder fra Torino-avisen La Stampa har foretaget filmoptagelser af en migrantlejr, som er vokset frem i en offentlig park ved floden Miljacka. Her befinder der sig migranter fra blandt andet Syrien, Pakistan, Afghanistan og Irak, som er kommet til Bosnien via Tyrkiet og Grækenland. Blandt migranterne på Balkan-halvøen er der også mange nordafrikanere.

Fænomenet var synligt i mindre skala allerede i slutningen af april, da International Organisation for Migrations (IOM) repræsentant Peter Van der Auweraert overfor Irish Times advarede om at der kunne opstå en humanitær krise i den bosniske hovedstad.

Det er altså let at tænke sig at forsøgene på at passere grænsen til Kroatien vil stige kraftigt i antal om ikke så længe, efterhånden som situationen forværres i Sarajevo og eventuelle svage punkter langt Kroatiens grænse afsløres.

 

 

 

Kan du lide hvad du læser? Ønsker du flere og bedre artikler af Document? Giv dit bidrag. Vores paypal-adresse er paypal@document.dk.

ANNONSE