Kommentar

Migranter i Calais, juli 2019

Rapporteringen af migrationens drama handler som oftest om spillet omkring NGO-skibene i Middelhavet, hvor det hele er så godt synlig, men alt dette berører svært få migranter sammenlignet med det totale antal som kommer jævnt og støt til Europa.

Mer end 185.000 personer søgte om asyl i Tyskland i 2018, et antal som tilsvarer omtrent en fjerdedel af en tysk fødselsårgang, og tilstrømningen er ikke vældigt meget lavere i år, med næsten 85.000 asylsøgere i løbet af årets syv første måneder.

Denne strøm, som vedvarer på grund af menneskesmugling og er i færd med at afskaffe Tyskland, er i al hovedsag usynlig i nyhedsbilledet. Hvordan sker den?

Interne, konfidentielle EU-dokumenter som Die Welt har fået tilgang til, viser at menneskesmuglingen på samme tid bliver både mere sofistikeret og mere brutal i sine metoder, skriver den tyske avis.

Smuglingen involverer korrupte politifolk, den følger komplicerede ruter som involverer flypladser, og den er blevet endda dyrere, fremgår det af EU-dokumenterne, som i hovedsagen bygger på information fra EU’s asylbureau EASO og fra kilder i politiet som har efterforsket og pågrebet menneskesmuglere.

ANNONSE

Die Welt citerer fra dokumenterne, som bekræfter tidligere observationer af hvordan migranter smugles i mindre grupper:

Når det gælder smugling (af migranter) til de græske øer, bruger smuglerne stadig oftere små, hurtige både (flere træbåde, men også speedbåde og vandscootere). Nu transporterer de færre migranter (15–20). Tidligere blev der transporteret optil 60 migranter i gummibåde.

Korrupte tjenestemænd er en del af billedet:

Den 5. oktober blev der arresteret en politimand fra Zagreb som havde smuglet 18 pakistanere i sin varebil.

Det samme er fiktive ægteskaber:

Personer fra tredjelande indgår arrangerede ægteskaber for at komme legalt ind i EU. Disse er for det meste mænd fra Pakistan, Indien og Bangladesh, men også fra Serbien, Nepal, Ukraine samt enkelte stater i Nordafrika. Kvinderne, som er villige til at indgå et fiktivt ægteskab, kommer fra Bulgarien, Portugal, Rumænien og Slovakiet. De har lav uddannelse og svært lav indtægt.

Priserne der er tale om, er mange penge i ophavslandene, hvor det i praksis er overklassen som migrerer illegalt til Europa, hvor de bruger det politiske asylsystem og europæernes manglende evne til hjemsendelse som middel til et nyt liv på vor bekostning:

Overvågning af sociale medier viser at menneskesmuglere som skriver på farsi (Iran, Afghanistan), tilbyder nye turer fra Iran til EU via Serbien. Pris: Fra Iran til Serbien 1000 euro. Fra Serbien til Ungarn 2500 euro (landevej). Fra Serbien til Østrig 3000 euro (landevej). Fra Serbien til Tyskland 3000 euro (landevej). Fra Serbien til Storbritannien 5000 Euro (fly), fra Serbien til Canada 7000 euro (fly). I separate meldinger tilbød de også nye ture fra Beograd til Sverige og Norge for 3500 euro.

Det er åbenbart at nogle af de indsmuglede kan være terrorister:

Den 9. januar arresterede italiensk politi otte tunesere mistænkt for at have organiseret en smuglerring fra Tunesien til det sydlige Sicilien ved hjælp af speedbåde. Mindst fem transporter blev observeret. Alle smuglerne fulgte den såkaldte islamske stat (IS) på Facebook, og spredte propaganda der.

Big Tech træder også støttende til:

Instagram bliver benyttet af iranske smuglere til at tilbyde falske eller stjålne EU-rejsedokumenter. Sådan skal man få folk til at tro at turen er lovlig og tryg.

Ikke al hjælpen er lige sofistikeret:

I december pågreb italienske myndigheder to medlemmer af en kriminel gruppering som eskorterede ulovlige migranter til stationerne i Gallarate (Varese), Verona og Novara, hvor de sent på natten hjalp dem med at snige sig ind i godstog eller ind i containere. Smuglerne tog 150 til 300 euro for dette.

Rygterne om Balkan-rutens død er utvivlsomt overdrevne:

Ungarsk politi efterforsker en kriminel gruppering ledet af en afghaner som smugler hovedsageligt afghanere og iranere fra Serbien til Ungarn. Denne kriminelle gruppering benytter sig af tjenester udført af serbiske og rumænske borgere. Serbiske borgere ledsager ulovlige migranter til fods over den serbisk-ungarske grænse. Når de ulovlige migranter så er i Ungarn, bringer de rumænske chauffører (for det meste med vældig lav indtægt) dem til Budapest. Der bliver de delt ind i små grupper på to–tre personer og bragt med offentlig transport via Sopron og Hegyeshalom til Østrig. … For dette betaler afghanerne 3000–3500 euro og iranerne 4500–6000 euro.

Migranter på det græske fastland drager til de nordvestlige dele af landet med offentlig transport, og krydser grænsen til Albanien til fods. Der søger de om asyl, for så at kunne bevæge sig frit i Albanien. Siden krydser de grænsen til Montenegro. Der kan de igen søge om asyl for at kunne bevæge sig frit i Montenegro. Derefter krydser de grænsen til Bosnien-Hercegovina og fortsætter til Kroatien (EU-land). Denne rute opereres hovedsageligt af smuglere fra Albanien og Kosovo.

Strømmen af mennesker er også ensbetydende med en strøm af brutal mafiakriminalitet:

Forskellige publikationer som citerer en rapport fra den tyske efterretningstjeneste (BND), tyder på at migration af nigerianske flygtninge fra Italien til Tyskland sandsynligvis vil føre til en ukontrolleret øgning i ekstremt farlige og velorganiserede, nigerianske kriminelle strukturer.

Fem nigerianske smuglere blev den 14. februar arresteret af politiet i Catania, Italien. Arrestationen skete etter vidnesbyrd fra en mindreårig pige som tidligere havde benyttet deres menneskesmuglingstjenester. Hun blev derefter tvunget ind i prostitution under trusler om at hun i modsat fald ville blive udsat for voodoo-metoder.

Flytrafikken er et potent instrument for smuglerne:

Migranterne (statsløse palæstinensere) blev hjulpet af en ring af menneskesmuglere i Beirut (Libanon). Disse mennesker satte migranterne på ruten Beirut – Addis Ababa (Etiopia) – São Paulo (Brasil) – Lima (Peru) – Quito (Ecuador) – Curaçao – Amsterdam. Pris pr. passager: 5000 amerikanske dollar. Andre migranter kom fra Mexico City og San Jose (Costa Rica) til Amsterdam. … Den latinamerikanske rute foretrækkes af smuglere fordi der er flere lande i Sydamerika, hvor statsløse palæstinensere ikke behøver visum.

I 2018 skete der en øgning i antallet grænsekrydsninger med fly. … De mest brugte ruter med henblik på asylsøgning er: Casablanca (Morocco) til Madrid og Paris. Istanbul til Frankfurt og andre EU-flypladser. Fra Kutaisi (Georgia) til forskellige EU-flypladser. Fra Tirana (Albanien) til italienske flypladser. Fra Athen, Thessaloniki og Heraklion til forskellige EU-flypladser. Fra regionale italienske og spanske flypladser til britiske og irske flypladser.

Alle disse oplysninger set i sammenhæng, som naturligvis bare afspejler en lille flig af den stygge virkelighed, tegner et rystende billede af hvor – undskyld udtrykket – fucked Europa er. Grænsekontrollen er i praksis en vits. Tiden for denne tøven burde for længst have været forbi.

Men så længe migranterne siver jævnt ind i et tempo som ikke sætter det europæiske modtageapparat under et akut pres, som vi så i 2015, er der knapt nok nogen som tager notits af dem.

Hemmeligholdelsen af de lækkede dokumenter viser ellers at EU ikke vil at folk skal vide om det som foregår. Og den manglende spredning af sagen fra Die Welt viser at journalister heller ikke vil det.

Politikerne burde være folkets tjenere og aviserne dets talerør. Disse idealer viser sig at være uhyre langt fra virkeligheden. I er overladt til jer selv, folkens.

ANNONSE