Nyt

Selvom den primære migrantrute på Balkan reelt er lukket for år tilbage under protester fra Angela Merkel er der stadig pres på de europæiske grænser. Som vi tidligere har nævnt kommer der fortsat migranter til Grækenland fra Tyrkiet og i landene på Balkan er der lommer af migranter.

Migranter fra Afghanistan og Syrien forsøger f.eks. at komme videre fra Bosnien til Kroatien så de kan komme ind i EU.

I grænsebyerne mod Kroatien, Velika Kladusa og Izacic bevirker flere hundred migranter at der er spændinger og konflikter med lokalbefolkningen. Migranterne er til dels af menneskesmuglere lovet en tilværelse i Europa, men omvendt ikke forbedret på en kold vinter. Ved grænsen til Kroatien bliver de mødt af grænsevagter der afviser dem.

Mens nogen lokale yder hjælp i form af fødevare til migranterne er der omvendt andre der demonstrerer imod butikstyverier og angivelig chikane af børn.

“Vi vil ikke have at Bihac bliver til en migrantghetto”

hed det i demonstrationer i grænsebyen Bihac i weekenden og igen mandag.

AP – New York Times

Krone Zeitung (Østrig – Flüchtlingssituation in Bosnien spitzt sich zu

ANNONSE