Nyt

Billedet: Ungarns hegn mod den serbiske grænse.

 

Montenegro, som oplever en stigning i antallet af migranter som passerer gennem landet på en ny rute til EU, overvejer at bygge et pigtrådshegn på grænsen til Albanien for at stoppe migrantstrømmen, sagde en regeringstalsmand søndag.

Tusindvis af migranter fra MellemØsten og Nordafrika tager chancen for at nå mere velstående europæiske lande, efter at smuglere har oprettet en ny Balkanrute, som går fra Grækenland via Albanien, Montenegro og Bosnien til Kroatien.

Bosnien døjer med at håndtere tusindvis af migranter, som er strandet i landet efter at en rute via Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Serbien blev lukket i 2016, da Tyrkiet indvilgede i at stoppe migrantstrømmen, til gengæld for mere EU-hjælp.

ANNONSE

“In the case of a greater influx of migrants, we may raise a razor wire fence on the border with Albania,” Vojislav Dragovic, the head of Montenegro’s department for state border supervision, told state television.

He said Albanian authorities had often refused to accept migrants turned back from Montenegro under their bilateral re-admission agreement.

Mange lande på indvandrerruten har sikret deres grænser med fysiske barrierer. Ungarn satte et pigtrådshegn op på grænserne mod Serbien og Kroatien under migrantkrisen i 2015, da mere end en million migranter kom til Europa.

Reuters

 

ANNONSE