Nyt

En reportage af den kendte schweiziske journalist Nicole Vögele som onsdag aften blev sendt i programmet «Rundschau» på den tysksproglige schweiziske Radio- og Tv-station Schweizer Radio und Fernsehen (SRF), dokumenterer at kroatisk grænsepoliti tager nok så kontante metoder i brug for at hindre migranter i at komme ind i Kroatien fra Bosnien og Hercegovina.

Med varmesøgende kamera har Vögele set hvordan en gruppe af migranter skræmmes tilbage til Bosnien efter grænsepassering lige efter at hun hører skud. I forvejen har hun observeret et køretøj som nærmer sig på kroatisk side. Når hun snakker med migranterne, som returnerer til bosnisk side, siger de at det drejer sig om skræmmeskud i luften.

Ifølge Kroatiens indenrigsministerium er det et legitimt virkemiddel til beskyttelse af Schengens ydergrænse. Men grænsepolitiet anklages også for både at øve vold mod migranterne, tage ejendele og penge fra dem og ødelægge deres mobiltelefoner.

ANNONSE

I løbet af to dage kan reporteren konstatere at 70 migranter, de fleste af dem fra Pakistan, Afghanistan og Algeriet, tvinges tilbage til Bosnien uden at have fået chancen for at søge asyl i Kroatien.

Der pågår altså stadig mennesketrafik langs Balkanruten, noget som også kommer til udtryk i Eurostats asylstatistik. At strømmen af mennesker er betydelig mindre end i 2015/16, hænger åbenbart sammen med at grænsepassering er blevet vanskeligere internt i dette hjørne af Europa.

 

(SRF) – Total Croatia News – Tagesschau

ANNONSE