Nyt

Det er ikke bare en militæroperation inde i Syrien Erdogan er i gang med. Han benytter anledningen til at arrestere modstandere på hjemmebanen.

De, som er imod den krig, han fører mod YPG-militsen, er «terrorister». På den måde kan Erdogan holde den gående.

Vestlige ledere vil ikke indse, at Erdogan fører krig på både ude- og hjemmefronten. Emmanuel Macron vil have at han standser sin offensiv ude, men for Erdogan er det ligeså vigtigt at kunne slå til hjemme.

449 personer er pågrebet for at have spredt «terroristpropaganda» på sociale medier efter at Tyrkiet indledte sin militæroffensiv mod den syriske by Afrin i forrige måned.

Offensiven startede 20. januar. Siden er 449 personer blevet arresteret for spredning af «terroristpropaganda» på sociale medier, hedder det i en udtalelse fra indenrigsministeriet i Ankara.

Blandt de pågrebne er journalister fra kurdiskvenlige medier og læger som sidder i den tyrkiske lægeforenings bestyrelse, skriver avisen Cumhuriyet.

Otte medlemmer af foreningen sidder fortsat i varetægt mens tre andre blev løsladt i forrige uge efter at være kommet med en udtalelse, hvori det lød at foreningen fordømmer krig fordi det udgør trussel mod folkesundheden. Præsident Recep Tayyip Erdogan kritiserede foreningen og kaldte dens bestyrelse «terrorist-elskere».

Erdogan har lovet at slå ned på alle kurdiskvenlige demonstrationer som holdes i protest mod Afrin-offensiven. Siden offensivens start 20. januar er 124 personer blevet pågrebet for at have deltaget i demonstrationer mod Afrin-offensiven. (NTB)

 

ANNONSE