Nyt

Billedet: HDPs tidligere leder Selahattin Demirtas blev pågrebet i 2016 og står nu for retten, tiltalt for propaganda. Dersom han bliver fundet skyldig efter det over 500 sider lange tiltaleskrift, risikerer han op til 142 års fængsel. 

De nyvalgte ledere af det prokurdiske parti HDP i Tyrkiet, Pervin Buldan og Sirri Surreya Onder, er sat under efterforskning for «terror-propaganda».

Tyrkiet har fængslet hundredvis af mennesker siden landet 20. januar indledte en militæroffensiv mod den kurdisk-kontrollerede enklave Afrin nord i Syrien.

Ifølge indenrigsministeriet i Ankara er 474 mennesker varetægtsfængslet, anklaget for at have spredt «terror-propaganda», mens yderligere 192 er fængslet i forbindelse med demonstrationer og protester mod militærinterventionen.

HDP har som eneste parti i nationalforsamlingen protesteret mod angrebene, som rettes mod den kurdiske YPG-militsen.

Tyrkiet ser på YPG-militsen som PKK-guerillaens syriske aflægger og har sat begge grupper på sin liste over terroristorganisationer. Kritik af militæroffensiven mod YPG stemples derfor som «terror-propaganda» af de tyrkiske myndigheder.

HDPs tidligere leder Selahattin Demirtas blev pågrebet i 2016 og står nu for retten, tiltalt for en sådan propaganda. Dersom han bliver fundet skyldig efter det over 500 sider lange tiltaleskrift, risikerer han op til 142 års fængsel.

ANNONSE

 

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE