Nyt

En gruppe kurdere, der demonstrerede i solidaritet med Afrin på Rådhuspladsen i København, blev bagefter angrebet med knipler og én medbragte tilmed en kødøkse.

Politiet kunne ikke umiddelbart se, at der var en politisk sammenhæng, selv om den synes åbenbar. Det er Erdogans drenge, der går løs på kurdere. Det sker over hele Europa.

Flere vidner har henvendt sig til Ekstra Bladet og har beskrevet situationen.

– Der var en flok mænd med knipler eller totenschlægere, som jagtede ubevæbnede kurdere ned ad gaden efter demonstrationen. En af gerningsmændene bar på en kæmpestor kødøkse, som han bagefter skjulte under armen. Altså en rigtig slagter-økse. Ikke bare en kniv, siger et vidne, som Ekstra Bladet har været i dialog med.

Tyrkiske styrker har erobret Afrin, der ligger på den syriske side af grænsen, og har drevet 200.000 mennesker på flugt. Mange civile er blevet dræbt.

Erdogan er aggressiv overfor kurdere, også i Europa, og mobiliserer den tyrkiske diaspora.

Ifølge medarrangør af demonstrationen, Saime Bilen, var der seks-otte personer, som gik til angreb.

– Vi holdt en stille og rolig demonstration. Så skulle vi bare hjem, og så bliver en af grupperne fra demonstrationen angrebet, siger hun.

Politiet har arresteret tre personer, hvoraf en med kødøkse.

Kurderne kommer ikke til at finde sig, at Erdogan smadrer deres byer. Den åbne krig mod kurderne i Syrien kan forplante sig til Tyrkiet og til Vesteuropa. Der har allerede været hårde sammenstød bl.a. i Tyskland.

ANNONSE