Nyt

Her er svensk politi i Afghanistan, bevæpnede med maskinpistoler. De samme forhold har altså blevet importeret hjem.

Politistationerne i Malmø bevogtes nu af politi med maskinpistol og skudsikre veste. Årsagen er aktuelle operationer mod kriminelle miljøer og flere angreb på politiet i den sidste tid.

– Jeg kan bekræfte, at der er forhøjet sikkerhed og at politistationerne bevogtes. Det er på grund af aktuelle indsatser mod kriminelle i Malmø, siger Anna Gøransson fra Malmø politi til Sveriges Radio.

– Der er en anspændt situation lige nu, siger hun.

Årsagen til bevæbningen er at politiet har sat en større offensiv i gang mod kriminelle miljøer i Malmø, men politiet ønsker ikke at fortælle, hvad disse operationer går ud på.

Gøransson vedgår imidlertid, at beslutningen om væbnede vagter på politistationerne skyldes flere angreb mod politiet den sidste tid.

I oktober i fjor detonerede en sprængladning ved politigården i Helsingborg, en by i kun kort afstand fra Malmø. Indgangspartiet blev smadret.

I december blev en politibil sprængt i luften udenfor politistationen på Sallerupsveien i Malmø.

  1. januar detonerede en sprængladning, som hørtes over den halve by, udenfor politistationen i Rosengård. Politifolk med automatvåben blev umiddelbart efter placeret på strategiske steder i byen.

Det skal ikke være konkrete trusler som ligger bag bevæbningen nu, men en samlet vurdering af sikkerhedssituationen i forbindelse med de pågående operationer og angrebene på politiet den sidste tid:

ANNONSE

Politiet har ikke fået nogen direkte trussel, men vælger alligevel at forhøje sikkerheden omkring politistationerne på grund af de pågående operationer.

Bevæbningen fortsætter på ubestemt tid. Sent søndag aften oplyste politiet til Sydsvenskan at bevogtningen i hvert fald kom til at vare natten igennem.

– Det forhøjede beredskab gælder fortsat og der kommer til at være bevogtning hele natten, sagde Stephan Söderholm, talsmand på politiets vagtcentral.

 

ANNONSE