Nyt

Manden, som er sigtet for drabsforsøg efter et knivoverfald på en 88 år gammel mand i Sandvika i Norge, blev i 2004 idømt 16 års fængsel for drab på to dørvagter i Moss, ligeledes i Norge.

Han skal også skal flere gange have truet og været voldelig mod den ældre mand og hans familie.

Eritreeren i 30-års alderen blev i Borgarting Lagmannsrett i 2004 kendt skyldig i at have knivstukket begge dørvagterne, som senere døde af skaderne de blev påført.

Drabene beskrives i dommen som «usædvanlig brutale» og «helt meningsløse», skriver Budstikka.

De to dørvagter Martin Morisse og Einar Tormod Rønning blev begge knivstukket da de kom for at dæmpe et slagsmål mellem nogle gæster på baren Chez i Moss 14. april 2002. De døde kort tid efter af blodtab.

Før drabene var han dømt for knivrøveri og vold, samt trusler med kniv og skydevåben, skriver avisen.

Trusler og vold mod den 88-åriges familie
Manden skal den 19. januar i et tog have angrebet en person i den 88-åriges familie med syl eller kniv og truet flere passagerer.

ANNONSE

I fængslingskendelsen skriver Oslo Tingsret at norsk-eritreeren flere gange har opført sig truende og været voldelig mod den 88-årige og hans familie:

«Indenfor det sidste år er han sigtet for syv sådanne overtrædelser, mange som led i en pågående familiekonflikt. Sidste weekend snittede han en person i ansigtet med en kniv /syl og stak denne i armen, på et tog med mange andre til stede.»

Eritreeren skal være blevet løsladt fra varetægt i februar.

Domfældt før drabsdommen
Manden har boet på forskellige adresser i Bærum siden han kom til Norge og var ifølge drabsdommen fra 2004 undergivet et behandlingsoplæg i regi af børneværnet på grund af sin udad reagerende og aggressive adfærd.

Manden sad i forhør onsdag aften og natten til torsdag. Han erkender sig ikke skyldig, men har indvilget i fængsling.

– Han knytter sig til hændelsen, men erkender sig ikke skyldig, siger leder Anne Alræk Solem fra sektionen for efterforskning af alvorlige voldssager i Oslo politidistrikt.

Samtykker til fængsling
Forsvarer Cecilie Nakstad bekræfter at sikrede samtykker i fængsling.

– Vi ved ikke hvad der er foranledningen til hændelsen. Det vil blive søgt afdækket i den videre efterforskning. Det fremstår imidlertid som om forulempede og sigtede kender hinanden fra tidligere, siger Solem til avisen.

Politiet har fået bekræftet fra sygehuset at den forulempede 88-årige er udenfor livsfare.

Hændelsen skete lige ved Røde Kors-huset i Bærum centrum lige før klokken 17.30 onsdag, men har ikke noget med Røde Kors at gøre. Både ansatte og frivillige fra Røde Kors bidrog imidlertid med førstehjælp på stedet.

Gerningsmanden blev først observeret cyklende væk fra gerningsstedet, men blev kort tid efter pågrebet af politiet, som fandt en kniv på ham under ransagelsen.

 

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet