Tavle

Nye forsøg på at torturere og dræbe hunde er blevet opdaget i Malmø. Omkring 50 boller tilberedt med skarpe metalstykker blev tirsdag morgen fundet i den multikulturelle by. Det oplyser SVT.

Bollerne blev fundet på en cykelsti ved Sallerupsvägen, lige syd for Olof Hågesens allé. Denne ligger lige ved siden af Östra kyrkogården. Der er tidligere fundet farligt hundefoder i dette område.

Politiet har været på stedet og taget hånd om bollerne. Der er lavet en anmeldelse om ødelæggelsesforbrydelsen, hvilket betyder, at nogen bevidst har forsøgt at skade dyr.

Indtil videre er ingen blevet dømt for disse forbrydelser, som har stået på i lang tid. Politiet har frafaldet mistanke mod en formentlig uskyldig kvinde, der tidligere var i søgelyset i sagen.

ANNONSE

Svensk politi formoder, at flere personer står bag de mange angreb på byens hunde.

Det at gemme skarpe genstande eller giftige stoffer i blandt andet boller eller frikadeller har i flere år plaget Malmøs hundeejere.

Bollerne er ofte små og mange lægges ud ad gangen. De er ofte tilberedt med glasskår eller skarpe metalstykker, specifikt for at skade eller dræbe dyr som f.eks. hunde.

De findes normalt tidligt om morgenen, ikke sjældent af folk, der er ude at gå tur med deres hunde.

Udviklingen skræmmer naturligvis Malmøs hundeejere. Mange mennesker betragter deres hund som et medlem af familien.

De gentagne forsøg på at torturere hunde vækker stærke følelser og engagerer tusindvis af mennesker online.

”Vi startede gruppen for fem år siden, da der blev talt om at forgifte hunde. Vi ville advare vores hundevenner,« siger Lisa Nykvist, en af stifterne af en Facebook-gruppe om problemet.

Gruppen har nu over 10.000 medlemmer, der tipper og advarer hinanden, når der bliver gjort nye opdagelser af mistænkelige genstande rundt omkring i Malmø.

»Menneskets bedste ven, forsvarsløse dyr, man mærker virkelig, at det engagerer mange mennesker, også dem, der ikke har hund,« siger malmøboen Niklas Krig til SVT.

Han er aktiv i gruppen og har selv brugt meget tid på at kortlægge problemet og finde ud af, hvem der står bag angrebene.

Efter en pause er de såkaldte hundeboller dukket op igen forskellige steder i byen de seneste uger.

”Det er en dyster stemning, og følelsen er mest resignation, det føles som om, man er tilbage på startpladsen igen,” siger Krig.

Gruppen diskuterer alt fra fund og gerningsmandsprofiler til forskellige måder at finde de skyldige på, ideer om spejder om natten og bevogtning forskellige steder.

”Der er altid dem, der vil gøre noget ekstra for at få det løst”, siger Niklas Krig, men påpeger, at man ikke skal tage loven i egen hånd.

ANNONSE

Mest læst

Farvel USA

En historisk fodnote