Nyt

Svensk politi har udsendt dette overvågningsbillede af manden som placerede en sprængladning ved politihuset i Helsingborg.

Manden er maskeret og ses kun bagfra. Politiet aner ikke, hvem det er og beder nu om hjælp til at identificere ham.

Ingen blev såret ved den kraftige eksplosion natten til onsdag, men der var store materielle skader, blandt andet blev indgangspartiet på bygningen smadret.

Store dele af entreen blev ødelagt og paskontoret har måttet flytte til Ängelholm. To mobile politistationer er placeret uden for politihuset for at kunne modtage anmeldelser og andre henvendelser.

Overvågningsbilledet viser, hvordan en sortklædt og maskeret mand placerer noget, som ser ud som en køletaske på trappen kort før det bragede løs.

– Hans ansigt kan jo ikke ses, men der er vigtige detaljer på billedet, og det er derfor vi går ud med det. Man har mistanke om, at det er en eller anden form for køletaske. Hvor køber man for eksempel sådan en. Det er detaljer, som det er meget vigtigt for os at få kendskab til, siger politiets pressetalskvinde, Ewa-Gun Westford til NTB-TT.

Politiet har modtaget oplysninger om biler og motorcykler i området lige før eksplosionen, men ved ikke med sikkerhed, om disse kan knyttes til gerningsmanden.

– Spørgsmålet er, hvordan denne mand kom derfra. Der er ikke helt dødt i området på denne tid, siger Westford.

Ingen har påtaget sig ansvaret for bomben, men områdechef Patric Heimbrand i Helsingborg-politiet sagde tidligere på ugen, at der er grund til at tro, at angrebet var et svar på politiets indsats mod kriminelle miljøer.

– Vi arbejder i stærkt kriminelle miljøer, og det skaber irritation hos dem, vi arbejder mod, sagde Heimbrand.

 

ANNONSE