Nyt

Foto: Facebook

Efterforskningen af omstændighederne omkring den 18 år gamle Pamela Mastropietros død i Macerata den 30. januar tog en ny vending i weekenden, da både retsmedicinernes konklusioner og nye telefonbeviser pegede i retning af at Pamela blev myrdet, samt at den 29 år gamle nigerianer Innocent Oseghale havde to medsammensvorne – Desmond Lucky (22) og Lucky Awelima (27), som begge er landsmænd til ham. Alle tre er nu sigtet for drab.

En komplicerende faktor ved den lange retsmedicinske undersøgelse er at liget af den stakkels pige var blevet skåret op i tyve dele. Det lod sig imidlertid påvise, at Pamela både havde fået slag mod tindingen og knivstik i leveren mens hun levede, og at det var disse skader hun højst sandsynligt døde af. Parteringen af liget så også ud til at være blevet gennemført i samarbejde og med sigte på at kamuflere knivstikkene.

Politiets undersøgelser viser, at Pamela gik med Oseghale hjem efter at hun havde købt heroin af ham. Derefter sendte Oseghale en SMS til de to andre, som sluttede sig til dem kort tid derefter. Det er et åbent spørgsmål, hvad der derefter har foranlediget volden mod Pamela, men en hypotese er at hun, heroinrusen til trods, satte sig til modværge mod seksuelle tilnærmelser fra de tre mænd. 

ANNONSE

Udviklingen i sagen var ikke til hinder for at offentligheden fortsatte med at være mest optaget af Luca Traini, som skød og sårede seks sagesløse afrikanere i Macerata for at gengælde drabet med vold mod hvilke som helst mørkhudede. Traini har i afhør indrømmet at han oprindeligt planlagde at skyde Oseghale på vej ind i retten, men at han mistede tålmodigheden, da han for uvidst hvilken gang hørte om Pamelas triste endeligt.

Lørdag deltog nemlig 20.000 personer i et antiracistisk demonstrationstog i Maceratas gader. Lega Nord-leder Matteo Salvini siger i en kommentar, at det er en skam at et sådant optog finder sted samtidig som det kommer for en dag at tre nigerianere har dræbt en italiensk pige – som ingen går i optog for.

Og et mere akut symptom på migrationens splittende virkning på værtsbefolkningen er ikke let at tænke sig.

Il Messaggero – La Repubblica

 

ANNONSE