Tavle

Efter flere års trænering i det juridiske apparat er det lykkedes Holland at returnere 250 marokkanske mænd, hvis asylansøgninger er blevet afvist.

Yderligere 700 venter på deres tur

I løbet af de første 11 måneder af 2023 blev 250 afviste asylansøgere fra Marokko deporteret til deres hjemland. Det er det højeste antal i ti år, oplyser tjenesten for repatriering, Dienst Terugkeer en Vertrek til De Telegraaf. Yderligere 700 forventes at følge inden for de næste seks måneder.

Holland har i flere årtier kæmpet med tilbagesendelse af asylansøgere, der har fået afslag. Marokko har holdt døren lukket for modtagelse af egne borgere i flere år, hvilket har blokeret for tilbagevenden. Nu er det bilaterale forhold mellem de to lande blevet bedre, og sidste år åbnede Marokko døren en lille smule.

De 250 deporterede marokkanere sidste år er det højeste antal i ti år. Til sammenligning bankede 1.000 marokkanere på døren til ansøgningscentret i Ter Apel i 2023.

Ulovligt ophold

Fordi marokkanske migranter ved, at de har ringe chancer for at få en opholdstilladelse, ender en stor del af dem i ulovligt ophold et ukendt sted. Dette problem vokser og forårsager utryghed, kriminalitet – og få hjemsendelser.

ANNONSE

Statssekretær for asyl og migration Eric van der Burg siger, at asylansøgere fra “sikre lande” ved, hvor vinden blæser:

– Ofte venter de ikke engang på, at ansøgningen bliver behandlet. De ved godt, at de ikke må blive, og at afslag betyder immigrations-fængsling. Så når vi kommer for at hente dem, er de ofte allerede taget videre til et andet EU-land, til et andet sted i Holland, ingen ved.

Uendelige appel-procedurer

Konservative partier som PVV, JA21 og BVNL har i årevis opfordret til foranstaltninger såsom øjeblikkelig tilbageholdelse af migranter fra sikre lande, afskaffelse af endeløse appel-procedurer, kriminalisering af ulovligheder og tvungen hjemsendelse.

 

 

Køb Jean Raspails roman “De helliges lejr“! Du kan køb også den, der e-bog.

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden