Nyt

Brexit-forhandlingerne minder om poker. Bruxelles forsøger at psyke briterne. To gange har Jean-Claude Juncker spist middag med Theresa May og begge gange har Frankfurter Allgemeine haft lidet flatterende beskrivelser af den britiske statsminister.

Værst var lækagen fra den seneste middag, hvor May blev fremstillet som om hun var på knæene og nærmest tiggede Juncker om hjælp.

The Sunday edition of FAZ portrayed Mrs May as a nervous wreck who was «begging» the former Luxembourg premier for «help». Monsieur Juncker apparently didn’t hold back in his description of her to colleagues. The man, surely himself a pinnacle of physical perfection, thought Mrs May had «deep rings under her eyes», looked «tormented… anxious, despondent and disheartened» and like she «can’t sleep a wink».

Briterne er overbeviste om, at det er Junckers højre hånd, tyskeren Martin Salmayr, som står bag. Lækagen skete til samme journalist, som i april, og tonen er lige så nedladende. Juncker benægtede i april, at de var kilden, men før sidste middag lovede han pressen «obduktionsrapporten».

Resultatet er, at briterne bliver rasende. Det som vækkes til live, er gammelt nag mellem Storbritannien og de kontinentale stormagter. Det er forbavsende, hvordan sådanne historiske modsætninger kan genoplives.

Det er vanskeligt at komme uden om, at de europæiske bureaukrater og politikere er opfyldt af et ønske om, at briterne skal komme til at fortryde Brexit. Et typisk eksempel er finnen Alexander Stubbs, som er leder af den europæiske udviklingsbank. Storbritannien ejer 16 % og har spyttet 9 milliarder euro i kassen. Penge, som man vil få igen – men ikke før i 2054! Ifølge Stubbs. Som derefter slyngede nogle bemærkninger ud om Brexit, som afslører hans holdning.

ANNONSE

He insisted that no-one in the bank wanted to «punish» the UK for leaving and actually wanted to «alleviate the pain» of Brexit.

«I have a British heart pumping, I am married to a Brit, my children have dual nationality and I think Brexit is one of the biggest travesties that we have seen in the modern era,» he said.

En «travesty» er «en vits» eller noget, som udgiver sig for noget, det ikke er. Hvad mener Stubbs med at omtale resultatet af en folkeafstemning som en «vits»? Det er den arrogance EU-ledere har udtrykt over for folkets vilje, hver gang den er gået dem imod.

Om noget bidrager den til, at briterne bliver endnu mere opsatte på at forlade EU.

Bruxelles tror ikke, at briterne tør gå efter en hård Brexit, dvs. vende ryggen til en aftale. Bruxelles tror, at briterne ikke vover det. Men hvem er det, som har mest at tabe?

Emmanuel Macron repræsenterer den teknokratiske elite, som mener, at den har en suværen ret til at bestemme. Britene skal sættes på plads. De har begivet sig ud i noget, de ikke helt forstår, hvad indebærer:

«The problem for Mrs May is that those who pleaded in favour of Brexit never explained to the British people what the consequences would be,» said the French president.

Senior politicians in the EU have also voiced fears about the damage that a no deal outcome would do on the other side of the Channel.

Belgium’s economy minister Kris Peeters said 1.2 million jobs could be lost in the EU if Britain leaves without a deal and his own country would suffer a “catastrophic” impact.

Hvis Juncker, tyskere og franskmænd fortsætter ydmygelsen af briterne, kommer der en hård Brexit. De beder om det.

 

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/10/23/funny-everything-theresa-may-says-eu-mysteriously-leaks-maybe/

ANNONSE

2 svar til “Ondt blod mellem Bruxelles og London”

  1. olesiggaardandersen siger:

    Bureaukraterne I Bruxelles virker mere og mere usympatiske. Jeg sætter min lid til Viktor Orban.