Kommentar

Dramaet i Storbritannien er den type kampe på liv og død, som vi kender fra USA. Den ene side er villig til at bruge alle metoder for at vinde. Vesten har fået en elite som, når den bliver udfordret, viser at den foragter folket. Det gælder valget af Trump og Brexit.

Dramaet i Storbritannien er den type kampe på liv og død, som vi kender fra USA. Den ene side er villig til at bruge alle metoder for at vinde

Når Citibank siger at de foretrækker Jeremy Corbyn for at standse Brexit, siger det noget om mærkelige alliancer. Corbyn er antisemit og islamofil.

Unlikely as it may seem, he is now seen as the lesser of two evils by analysts at Citibank and Deutsche Bank, respectively American and German titans of the financial system.

“Is Corbyn as bad as no-deal? Perhaps no longer,” said Christian Schulz at Citi.

It is not that the financiers favour the opposition leader’s plans for “higher taxes,tighter labour laws, spending increases and the nationalisation of network industries”, but that this may cause less harm than leaving the EU without a deal.

Dette er noget af det samme som vi ser i USA: Corporate America i alliance med yderliggående Demokrater, som ikke længere lægger skjul på at de vil beskatte de rige ihjel og indføre socialisme.

Corbyn er villig til at betale tribut til Bruxelles mod at vælte de konservative og komme til magten. De store banker er villige til at lade ham komme til, hvis han klarer at ødelægge Brexit. Ingen må få lov til at ødelægge den frie bevægelighed og udbygningen af EU til en føderal union.

ANNONSE

EU er kommet så langt hen imod udviklingen af en union, at processen synes irreversibel. Briterne er et alvorlig forstyrrelsesmoment, men nu øjner eliten chancen.

Boris Johnsons eneste chance er at udløse nyvalg. Det siges at han kommer til at køre på identitetspolitikken. Labour er blevet et LBQT-parti, men der er mange kredse, hvor dette ikke er populært og toryerne har tænkt sig at minde dem om det.

Det kommer igen til at udløse ramaskrig om racisme, chauvinisme, homofobi, men Boris er forberedt. Disse mærkater bekræfter at han er på rette kurs. Han og Trump vil få endnu mere til fælles.

Labour vil bryde sammen indefra og Boris vil få chancen for at bygge et konservativt parti på national grund.

Briterne har fået anskuelsesundervisning i tre år: De ser de har en elite som er villig til at tage alle metoder i brug for at torpedere folkets mening.

Medierne er villige til at fortælle løgne i det uendelige. Når Boris forsøger at fremtvinge en Brexit og suspenderer parlamentet, råber kritikerne statskup. Det gør norske medier også. Boris læser situationen og forsøger at komme ud af dødvandet.

Det alvorlige er at vi i Vesten har fået en elite som, når den bliver udfordret, viser at den foragter folket. Det gælder valget af Trump og Brexit. Ingen af delene bliver accepteret og fra dag 1 begyndte arbejdet med at reversere udfaldet.

Vi har reverseret til før-demokratiske tider.

 

ANNONSE