Kommentar

Asia Bibi, den kristne pakistanske kvinde, som i årevis sad i fængsel dødsdømt for «blasfemi», fik sidst måned dommen ophævet, men antages at være i livsfare på grund af den islamske pressionsgruppe i Pakistan, som ønsker hende død.

Både hovedpersonen selv og vestmagterne ser gerne at hun får asyl udenfor Pakistan, noget som indtil videre kompliceres af at Asia Bibi har fået udrejseforbud fra hjemlandet. Indtil da befinder hun sig på et hemmeligt sted.

Storbritannien er i udgangspunktet en selvskreven kandidat til at sikre hende tryghed, men for to uger siden blev det hævdet at det britiske udenrigsministerium havde bedt indenrigsministeriet om ikke at tilbyde hende asyl – af frygt for britiske diplomaters sikkerhed i Pakistan.

ANNONSE

Denne forklaring virker ikke overbevisende på offentligheden, og det kom straks til spekulationer om ikke den egentlige årsag var en helt anden, nemlig at tilstedeværelsen af talrige radikale muslimer i Storbritannien – ikke mindst pakistanere – kunne gøre Asia Bibis liv utrygt også i øriget.

Det rejste et ubehageligt spørgsmål: Lader en af jordens deciderede stormagter sig styre af en muslimsk bande i sin midte?

Sidste søndag kunne nye, ikke navngivne kilder fortælle mere om sagen til Mail on Sunday: Det skal have været statsminister Theresa May i egen person som satte foden i for at Asia Bibi kunne komme til Storbritannien, selv om indenrigsminister Sajid Javid skal have ønsket at tilbyde hende asyl.

Statsministerens reelle begrundelse er angiveligt, at det kan skabe uro blandt britiske muslimer dersom Asia Bibi kommer til Storbritannien.

But sources say that his plan was thwarted after Ms. May was persuaded that letting Bibi claim asylum here would ‘stoke tensions’ among British Muslims.

Via sine talspersoner holder May naturligvis fast ved den første officielle forklaring:

It is understood that Mr Javid was backed in his battle by Foreign Secretary Jeremy Hunt, despite the fact his officials said allowing her to take sanctuary in the UK would endanger the security of British diplomats in Islamabad.

A senior Government source said: ‘Sajid was very sceptical about the official advice, and pushed hard for her to be given asylum here. It eventually landed on the Prime Minister’s desk, but she just followed the advice of the officials’.

Særligt overbevisende lyder dette ikke. Og i lyset af Mail on Sundays opslag vil mistanken om at Theresa May er bange for den pakistanske befolkning i Storbritannien, ikke forsvinde.

Det hele tager sig da også vældig dårligt ud med tanken på hvor mange jihadister og andre radikale muslimer som rent faktisk har fået ophold i øriget.

Konklusionen er tilsyneladende at Storbritannien er underkastet radikal islam.

 

ANNONSE