Nyt

VG kunne fredag «afsløre» hvordan norske frivillige kvinder ved asylmodtagecentrene udnytter de mindreårige asyldrenge ved at forvente og kræve seksuelle tjenester som modydelse for «hjælpen». Kvinderne kaldes «sugar-mammaer» af de unge asylsøgere. Der er stor overvægt af kvinder som hjælper til som frivillige på asylmodtagecentrene.

– Alle ved, at det sker. De har enten set, hørt om det eller kender til andre som har været i et sådant forhold, fortæller en 24 år gammel syrisk asylsøger, som selv ikke har indgået i en sådan relation.

For NOAS er ikke dette nogen ukendt problemstilling:

Kvinder som indleder forhold til unge mænd på asylmodtagecentrene, er ikke en ny problemstilling, fortæller Jon Ole Martinsen i Norsk Organisation for Asylsøgere (NOAS). Dette bekræftes af Pro Senteret i Oslo og organisationen Utsattmann.

ANNONSE

I Sverige har man også set det samme: At unge asylsøgere bliver «taget hånd om» af svært hjælpsomme midaldrende kvinder. I 2017 skrev vi to artikler om dette: «Han får följa med till min säng»   og «Har du ikke din egen afghanerdreng?». Daily Mail skrev i 2016 en artikel om hvordan britiske kvinder rejste til «the Jungle» i Calais og havde sex med migranterne der.

På Ledarsidorna.se skrev Ann Heberlein, forfatter til bogen «våldtäkt og kultur», om tilstandene på de svenske asylcentre:

Jag fruktar att dessa notiser bara är toppen av ett isberg. De inifrånberättelser jag fått av bekanta som arbetar med ensamkommande är djupt oroande. Jag har hört talas om inte mindre än tre fall där en (kvinnlig) anställd sagt upp sig efter att ha gift sig med och/eller flyttat ihop med en av de unga män som hon mött i sitt arbete på ett HVB-hem. Flera har berättat om sexuella relationer mellan boende och anställda.

”Det är rena rama bordeller”, som en bekant uttryckte det.

pastedGraphic.png

Svenske frivillige kvinder med deres mindreårige asylsøgerdrenge

Hvorfor tror fremdeles så mange, at åbenlyse problemstillinger med migranter i udlandet ikke også gælder for Norge? Nu har VG «afsløret» bandekriminalitet i Oslo og seksuel udnyttelse af mindreårige asylsøgere. Vi venter på den første VG-rapport om sex-grooming af norske småpiger. Eller tror man at dette også kun sker i Storbritannien?

 

Sexpress på asylmottak: Unge menn føler seg utnyttet av norske kvinner

ANNONSE