Nyt

Den døende Marseille-terrorist Ahmed Hanachi på jorden efter angrebet den 1. oktober. 

 

Marseille-terroristen Ahmed Hanachi, som søndag eftermiddag dræbte de to unge kusiner Laura og Mauranne med kniv uden for Gare Saint Charles-banegården, mens han råbte «Allahu akbar!», havde vært gift med en italiensk kvinde, men flyttede til Frankrig efter at ægteskabet gik i stykker, skriver Il Fatto Quotidiano. Frem til 2014 boede han i Aprilia, som ligger syd for Rom.

Der boede også en anden terrorist, nemlig Anis Amri, som den 19. december 2016 dræbte 12 mennesker og sårede 56 andre, da han med en lastbil pløjede sig gennem folkemængden på et julemarked i Berlin. Massemorderen holdt til i Aprilia i 2015.

Spørgsmålet som dermed rejses er, om de to terrorister ikke alene havde krydset sine spor, haft fælles kontakter, og måske kan have kendt hinanden – men også om de blev radikaliseret på samme sted. Anklagemyndigheden i Rom har åbnet en efterforskning for at kaste lys over denne problemstilling.

ANNONSE

Le Figaro skriver, at de to terrorister-in-spe muligvis har frekventeret den samme moské i Campoverde i udkanten af Aprilia. Imamen der skulle angiveligt være moderat og have forsøgt at holde radikale elementer på afstand. Men som Barcelona-terroren viste, behøver det ikke være en hindring for, at der findes radikale muslimer i moskéens opland.

De to afdøde terrorister havde ellers en kriminel fortid til fælles, som det næsten altid er tilfældet med jihadister i vore dage. De vesteuropæiske stater må snart spørge sig selv, hvor smart det er at lade kriminelle muslimske udlændinge bevæge sig frit omkring i vore vantro lande.

ANNONSE