Tavle

En af Pakistans mest eftersøgte terrorledere, Sheikh Jameel-ur-Rehman, er blevet fundet død under mystiske omstændigheder i Abbottabad i det nordlige Pakistan nær grænsen til Indien.

Uklare omstændigheder

Omstændighederne omkring hans død er uklare. Han var involveret i adskillige terrorangreb i Jammu og Kashmir i det nordlige Indien, og siges at have samarbejdet tæt med pakistansk efterretningstjeneste.

Jameel-ur-Rehman kom oprindeligt fra Indien. Han var generalsekretær for United Jihad Council (UJC) og emir af Tahreek-ul-Mujahdeen (TuM).

Forenende platform for terrorister

TuM blev dannet med det formål at inkorporere Jammu og Kashmir i Pakistan. Grundlæggeren Yunus Khan blev dræbt i et sammenstød i 1991. Ifølge indiske efterretningskilder modtog TuM midler fra Pakistan, Bangladesh, Saudi-Arabien, Storbritannien, USA og Golflandene.

UJC skulle fungere som en samlende platform for alle terrororganisationer, der var aktive i Jammu og Kashmir, og Rehman koordinerede deres aktiviteter, men som sædvanlig var der kampe mellem grupperne. UJC kommer ikke overens med JK-IS, som er inspireret af Islamisk Stat, og heller ikke med Ansar Ghajwat-ul-Hind, en udløber af al-Qaeda.

– Indien elsker jer ukendte mænd, skriver @Bharatiyan108:

Pakistan, ingen sikker havn

I de seneste måneder er flere ledende terrorister blevet dræbt, eller fundet døde, under mystiske omstændigheder i Pakistan. Målrettede drab på terrorister inde i Pakistan – som i jihadistiske kredse, indtil for nylig, har været betragtet som en sikker havn – har forårsaget uroligheder. Pakistanske terrorister er i chok da intet sted ser ud til at være afskærmet fra usynlige “våbenmænd”.

ANNONSE

17. I december 2023 blev Habibullah, en terrorist tilknyttet Lashkar-e-Taiba, dræbt, da ukendte overfaldsmænd åbnede ild mod ham.

Pakistans rige “underskov”

Lashkar-e-Taiba (LeT) er en af ​​de største og mest aktive grupper inden for Pakistans rige “underskov” af terrororganisationer. Siden 1989 har gruppen, sammen med andre jihadist grupperinger, angrebet det indiske militær i en krig, der har kostet mindst 30.000 mennesker livet.

Rapporterne om Habibullahs drab kom samme dag som Dawood Ibrahim, Indiens mest eftersøgte terrorist, angiveligt blev forgiftet af ukendte personer og indlagt på hospitalet i Pakistan. Dawood Ibrahim siges at have overlevet forgiftningen og er blevet udskrevet.

Dawood Ibrahim betragtes som bagmanden bag bombe sprængningerne i Mumbai i 1993, hvor mere end 250 mennesker mistede livet, og tusindvis blev såret. I 2003 blev han erklæret for en global terrorist af de indiske og amerikanske myndigheder.

Han er stadig på Indiens “Most Wanted List”. Indiske myndigheder hævder, at han er i Pakistan, hvilket pakistanske myndigheder konsekvent benægter.

… og 72 jomfruer går til

Andre højprofilerede pakistanske terrorister, der har “modtaget” sine 72 jomfruer, er manden bag bombningerne af togvogne i 2006 i Mumbai, Azam Cheema. Han blev stedt til hvile i slutningen af ​​februar i år.

 LeT-chef Adnan Ahmed, også kendt som Abu Hanzala, blev skudt og dræbt i Karachi. LeT-terroristen Akram Ghazi mødte en lignende skæbne i november.

En terrorist, knyttet til Sunjwan-terroristen fra 2018, blev bortført og halshugget i den pakistansk-kontrollerede del af Kashmir.

Blandt flere andre er Syed Noor Shalobar, Syed Khalid Raza, Aijaz Ahmad Ahange, Bashir Ahmad Peer, Abu Qasim, Shahid Latif, Dawood Malik, Ejaz Ahmed Ahangar, Basheer Ahmed Mir og Qaiser Farooq.

I New Delhi vasker de deres hænder

Pakistan hævder at bekæmpe terrorisme “effektivt”, mens de anklager Indiens Research and Analysis Wing for at orkestrere attentaterne – uden at være i stand til at underbygge anklagerne. Indiske myndigheder beskylder på deres side, Pakistan for at være et arnested for terrorister.

Den indiske presse skriver om “mystiske omstændigheder” i sin dækning af mordene. Vi finder ingen spekulationer om mulige forbindelser mellem indiske efterretningstjenester og mordene.

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag