Nyt

Oberstløytnant Arnauld Beltrame (1973–2018). Foto: Mission numérique de la Gendarmerie nationale / Wikimedia Commons.

Et forslag om at opkalde en plads i Marseilles 15. arrondissement efter Arnaud Beltrame– gendarmen, som blev dræbt i Trèbes, da han under en terroraktion den 23. marts 2018 frivilligt overtog pladsen for et af den islamske terrorist Redouane Lakdims gidsler – er blevet afvist af bystyret i den sydfranske metropol, melder det franske nyhedsmagasin Valeurs actuelles.

Rassemblement Nationals lokalpolitiker Stéphane Ravier anklager venstresiden for ikke at ville hædre den højt dekorerede oberstløjtnants minde, fordi den ikke ønsker at provokere lokalbefolkningen i bydelen.

Ravier, som er ordfører i Marseilles 7. arrondissement, har selv offentliggjort en video med sit indlæg i bystyret på Twitter, hvor han anklager kommunister og socialister for altid at være rede til svig og til at samarbejde med fjenden. Venstresiden vil underkaste os dem, som støtter islamske terrorister, tordner Ravier.

Bernauld blev hyldet som nationalhelt efter at han havde ofret livet for at redde et kvindeligt gidsel i supermarkedet i Trèbes. Oberstløjtnanten fik struben skåret over af terroristen, som havde sværget troskab til IS.

ANNONSE

Marseille har en stor muslimsk befolkning, og det har længe været foreslået at bygge en stormoské netop i byens 15. arrondissement.

ANNONSE

Mest læst

Jalving fyret fra JP

Jyllands-Pesten