Nyt

Stormoskéen i København er kommet i søgelyset, fordi en muslimsk kvinde – med stærke bånd til moskéen – har offentliggjort en meget omtalt video. Den tunesiske indvandrer, Kodes Hamdi, mener, at det er racisme, når en dansk mand beder hendes familie om at rejse hjem.

Nu begynder den opsigtsvækkende sag at trække tråde til en Islamisk Stat-terrorist. 29-årige Kodes Hamdi er tidligere talsmand for stormoskéen, der også går under navnet ‘Hamad Bin Khalifa Civiliasation Center’ / Københavns Stormoske. Kodes Hamdi er datter af stormoskéens formand, den 55-årige islamist Abdelhamid Hamdi.

Den nuværende talsmand for stormoskéen hedder Somaia Hamdi. Hun er lillesøster til Kodes Hamdi.

Hamza Samsam poserer med et våben under sit ophold i Islamisk Stats kalifat. (Foto: Syrienblog)

 

En gennemgang af Somaia Hamdis Facebookprofil afslører, at den muslimske indvandrer ‘synes godt om’ den berygtede Islamisk Stat-terrorist Hamza Samsam.

I 2012 rejste Hamza Samsam til Islamisk Stats hovedstad Raqqa for at tilslutte sig terrorbevægelsen. Den syriske indvandrer tilslutter sig Islamisk Stat sammen med sin storebror, Ahmed Samsam, der er medlem af indvandrerbanden Black Army. Ahmed Samsam er dømt for røveri, narkokriminalitet og vold.

ANNONSE

Hamza Samsam poserer adskillige gange med terrorvåben og Islamisk Stat-flaget. IS-terroristen Hamza Samsam vender hjem til Danmark, og i foråret 2015 bliver den syriske migrant knivdræbt i et bandeopgør på Nørrebro i København.

Hamza Samsam (tv.) med sin bror Ahmed Samsam. (Foto: Syrienblog)

Der bliver straks oprettet mindesider for den muslimske terrorist, Hamza Samsam, på Facebook. En af mindesiderne er ‘Hvil i fred Hamza Suri’ (et alias for Hamza Samsam, red.). Det er denne Facebookside, som Somaia Hamdi giver sin opbakning. Somaia Hamdi trykker på ‘synes godt om’-knappen og mindes den livsfarlige Islamisk Stat-terrorist Hamza Samsam, der mister livet, da han er 19 år.

Storebror Ahmed Samsam poserer med pistol og Islamisk Stat-flag. (Foto: Syrienblog) Brødrene Ahmed Samsam og Hamza Samsams far – Jihad Samsam – var tilknyttet Det Muslimske Broderskab i Syrien, inden han kom til Danmark i 1980’erne. ‘Hamad Bin Khalifa Civiliasation Center’ / Københavns Stormoske, hvor familien Hamid fra Tunesien sidder på posterne som formand og talsperson, har tråde til netop Det Muslimske Broderskab.

Somaia Hamid har en række danske indvandrerpolitikere på favoritlisten. Det er eksempelvis De Radikales Zenia Stampe og Kristian Hegaard. Men også den pakistanske partileder Sikandar Siddique er i kridthuset hos stormoskéens talsperson.

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE