Nyt

Foto: Italiensk politi.
Anis Hannachi – broderen til den afdøde Marseille-terrorist, Ahmed Hannachi, som 1. oktober dræbte to unge franske kusiner uden for banegården i den sydfranske metropol – er på begæring af fransk politi blevet arresteret af det hemmelige italiensk politi i Ferrara, skriver La Stampa.

Broderen, som bor sammen med fire-fem andre unge tunesiske mænd i den norditalienske by, har opholdt sig ulovligt i Italien siden 2014, hvor han blev udvist efter at være kommet til landet via Middelhavet.

Franske sikkerhedsmyndigheder oplyser til deres italienske kolleger, at Anis Hannachi i 2014 var rejst til Syrien for at deltage i jihad, for siden at vende tilbage til Europa to år senere. Franske anklagemyndigheder er naturligt nok interesserede i at vide, om Anis Hannachi havde en praktisk rolle i forberedelserne til nedslagtningen i Marseille.

ANNONSE

Det fremstår dermed også temmelig plausibelt, at Ahmed Hannachi kan være blevet radikaliseret af sin egen bror, og at denne godt kunne tænkes at have planlagt attentater i Italien, skriver Torino-avisen.

Det er forøvrig værd at mærke sig det efterhånden store antal terrorsager, som involverer radikaliserede brødrepar, eksempelvis i Boston (2013), Paris (januar 2015), Paris (november 2015), Bruxelles (2016) og Barcelona (2017), og så har vi kun nævnt de mest kendte eksempler over nyligt, gennemførte attentater. Medtager man afværgede attentater eller går længer tilbage i tid, bliver listen meget længere.

ANNONSE