Nyt

For en uge siden skrev vi om de svenske fodboldpiger, som trænede tæt ved de særligt udsatte områder Rinkeby og Tensta i Stockholm. Men det er pigerne, som er særligt udsatte – ikke boligområderne. En drengebande kastede sten efter pigerne under fodboldtræningen og en af pigerne blev ram. Det skete oven i knivtrusler og truende tilråb.

– Det är jättetråkigt, sier Mikael Wallman, hovedtrener for laget.

– Det var ett killgäng i 13-14-årsåldern som kastade sten. En av våra spelare träffades hårt av en sten på foten.

Næste gang der var træning, måtte politiet være tilstede. Men sådan kan det jo ikke fortsætte i al evighed. Politiet har ikke ressourcer til at bevogte piger som går til fodbold. At være tilstede én aften løser ikke problemet. Dette er kun en symbolsk handling.

– Det är ett oacceptabelt beteende. Det kommer att finnas patrull på plats i kväll för att stötta tjejerna, säger Martin Marmgren, områdespolis i Järva.

Så hvad gøre man? De stenkastende drenge har ikke tænkt sig at stoppe med deres chikane, så det ender med, at det er pigerne, som bliver fordrevet.

Nu har pigerne flyttet fodboldtræningen væk fra de allerværste no-go zoner.  Dette er white flight i praksis. Små og gradvise ændringer her og der, indtil samfundet bliver uigenkendeligt for svenskerne.

ANNONSE

Spånga IS damehold må træne et andet sted end Spånga. Hvor længe kan de træne ved Nälsta før stenkasterne indhenter dem?

I Tensta forsvandt Systembolaget (polet) allerede i 2012. Årsagen til nedlæggelsen var svigtende kundegrundlag og utryghed på arbejdspladsen.

Stockholmdirekt

ANNONSE