Nyt

Piger bruges som betaling af bandekriminelle i Sverige. Det oplyser SVT.

Piger og kvinder, der befinder sig i bandekriminelle miljøer, har stor risiko for at blive udsat for seksuel udnyttelse af landets mindst 62.000 bandemedlemmer. Ifølge Ligestillingsstyrelsen (Jämställdhetsmyndigheten) er der flere eksempler på misbrug og sexhandel inden for banderne.

“De sælger pigerne til hinanden for seksuelle handlinger og tilbyder dem til folk i rivaliserende bander eller for at betale gæld,” siger efterforsker Sofie Kindahl.

Ligestillingsstyrelsen har siden 2021 haft til opgave at styrke arbejdet mod seksuel udnyttelse af børn, prostitution og menneskehandel.

I den endelige rapport, der præsenteres i dag, fremhæver tilsynet, hvordan bandemedlemmer seksuelt udnytter svenske piger og kvinder.

Det gælder både kvinder, der allerede er i prostitution, og unge piger uden tidligere erfaring. De bliver lokket ind i sexhandelen af ​​bandemedlemmer, der foregiver at være i et romantisk forhold med de kvinder, som de så udnytter, ifølge rapporten.

Sverige skal bidrage med et “ligestillings-perspektiv” i NATO

”Udnyttelsen kan tage mange forskellige former. Det kan ske både digitalt og gennem fysiske seksuelle overgreb. De bruges til at indsamle penge gennem prostitution, men også som betaling for gæld eller i narkotikahandel,« påpeger Kindahl over for SVT.

ANNONSE

Folk fra kriminelle netværk har ofte en stor voldskapital. Unge piger, der er opdraget i en æreskultur, hvor seksualitet er et stort tabu, er særligt udsatte, fordi de har svært ved at søge støtte eller tale om deres sårbarhed.

Ligestillingsstyrelsen har ikke præcise tal på, hvor omfattende fænomenet er, men fortæller, at de får indikationer fra fagfolk om, at denne form for seksuel udnyttelse forekommer flere steder i Sverige.

“Det er utroligt bekymrende. Det er en gruppe, der ofte går under radaren, fordi vi er meget dårlige til at stille rutinespørgsmål om seksuel udnyttelse i møder med børn og unge,« siger Sofie Kindahl.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag