Hovederne på bloggen

“Informations chefredaktør Rune Lykkeberg skrev forleden, at vi sikkert om 25 år vil tænke tilbage på X-Factor som et program, der i DRs guldalder samlede nationen om ”seriøs musikformidling”. Det tror jeg ikke. Snarere vil vi huske programmet som et fænomen, der bidrog til at fremme en udvikling, hvor den enkelte af alle kræfter skal fortælle sin egen inderlige historie for at være noget. ”X-Factor” handler nemlig ikke først og fremmest om musik, men om den overanstrengelse af individet, der i dag skrives så mange bøger om. Med ublu dyrkelse af følelsesliv og nødvendighed af at være unik fremfor almindelig har ”X-Factor” i årevis påvirket landets unge sjæle.”

Sørine Gotfredsen er lykkelig for DRs beslutning om at stoppe X-Factor, som hun mener er med til at skabe en forkert ide blandt unge og ubefæstede sjæle om, at man skal finde frem til sit eget indre og geniale jeg, og at man ikke er udfoldet og levende som menneske, før dette sker. Det er en stor misforståelse og en forvrængning af meningen med menneskelivet, som X-Factor ikke desto mindre nærmest har sat i system ved at klistre de mest højtsvungne superlativer på den rene middelmådighed, siger Gotfredsen i sit indlæg her

ANNONSE