Hovederne på bloggen

“At også Gunnar Reinhardt ved, hvad ordet mandehørm dækker over, fremgik tydeligt af hans egne kommentarer undervejs, men han gik bevidst i en anden retning, end sproget tilsiger. Han respekterede ikke ordets betydning, men insisterede på at dyrke sit eget verdensbillede og opførte sig dermed som et klassisk barn af individualiseringens selvhævdende tidsalder, hvor den enkelte vil gennemtrumfe en virkelighed, der er, som han selv føler, at den er. Eller bør være. Det fælles vedtagne er sekundært, og ordenes indhold må ændres, for at individets unikke følelse kan blive ophøjet.”

Sørine Gotfredsen giver sit bidrag til debatten om, hvorvidt Gunnar Reinhardts exit fra Den Store Bagedyst var udtryk for hetero-nomativ dominans – eller om han slet og ret havde misforstået emnet.

Det havde han ikke, hævder Sørine Gotfredsen, men han skriver sig ind i en tendens, hvor man nægter at acceptere et ords vedtagne betydning, fordi det ikke passer ind i ens individuelle kram. Det er dybest set despekt for det, der binder os sammen som folk, nemlig sproget, skriver Sørine Gotfredsen i dette spot on indlæg, der kandiderer til ugens bedste bloghoved.

ANNONSE

http://gotfredsen.blogs.berlingske.dk/2016/10/10/kampen-om-sproget/

 

ANNONSE

Læs også

Ondskaben er tilbage -
En mere værdig lighed -
Det grusomme rettighedsvæsen -
Den indre lukkethed -
Den dybeste kløft mellem os -