Hovederne på bloggen

“Stubkjær gentog blot, at det er sundt for os danskere at blive provokeret, skønt vi må siges at være vant til det, og med sin enorme inkonsekvens repræsenterer han en forstemmende kirkelig forskræmthed, som første afsnit af ”Herrens Veje” så elegant demonstrerer. Det sker i scenen, hvor Johannes Krogh lider skibbrud i bispevalget, fordi han fastslår, at islam står i modsætning til kristendom, hvorpå folk vælger ham fra og foretrækker den glatte og dialogdyrkende modkandidat. Det udgør et uhyre realistisk scenarie, der viser, hvordan dette land er præget af biskopper, der vælger pænhed fremfor konsekvens, eftersom den, der i sit kristne mæle er klar og principiel, ganske enkelt ikke bliver valgt. Henrik Stubkjærs følgagtige knæfald for muslimske følelser viser, hvordan højt placerede kirkelige personer kan vige tilbage for at tage troen på kristendommen alvorligt, alt imens man i stedet – som her – accepterer, at der skabes et særligt rum for islam.”

Sørine Gotfredsen er ret begejstret for Adam Prices nye tv-serie “Herrens Veje” og dens gengivelse af den virkelighed, der præger den danske folkekirke: Her vil en præst som seriens hovedperson, præsten Johannes Krogh, heller aldrig kunne opnå embede som biskop, fordi han insisterer på kirkens fundament og afviser islam. Den går ikke i folkekirken, hvilket Viborg Stifts biskop, Henrik Stubkjær er et meget aktuelt bevis på: Han giver med sin åbning af Skovgaard Museets udstilling om blasfemi i kunsten de facto islam særstatus over kristendommen – og dette sætter “Herrens Veje” i fint perspektiv. Læs Sørine Gotfredsens indlæg her

 

 

https://gotfredsen.blogs.berlingske.dk/2017/09/27/laengsel-efter-modige-biskopper/

ANNONSE